Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna igra

Sedmero djece blokiralo dizalo jer su se u njemu zabavljali i ljuljali

lift
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.10.2013.
u 12:35

U pomoć je pozvan šef kolodvora Karlovac koji je ubrzo ručno pokrenuo dizalo te djeci otvorio vrata, da bi potom resetirao sustav

Za kvar na dizalu na željezničkom stajalištu u središtu Karlovca nije krivac loša tehnologija, već djeca. Naime, Karlovčani su bili nemalo iznenađeni gotovo filmskom akcijom u kojoj su karlovački vatrogasci u utorak navečer pokušali pomoći sedmorici maloljetnika da iziđu iz modernog dizala sa željezničkog stajališta u kojem su ostali zaglavljeni.

Kada nisu uspjeli, u pomoć je pozvan šef kolodvora Karlovac koji je ubrzo ručno pokrenuo dizalo, te djeci otvorio vrata, da bi potom resetirao sustav dizala nakon čega je ono normalno radilo i nije bio potreban servis.

 Neodgovorno korištenje

 – Dizalo nije stalo zbog kvara, već zbog neovlaštenog i nepravilnog korištenja. Naime, sedmero se djece zabavljalo vožnjom dizala, pri čemu su dizalo ljuljali i time izazvali automatsku blokadu sustava. Srećom, sve je dobro prošlo i djeca su neozlijeđena puštena iz dizala.

Ono je ispravno, kvalitetno i moderno i ima ugrađenu sigurnosnu automatsku blokadu kako bi se u takvim situacijama zaustavilo dok ne dođe pomoć, a ne palo - kazala je Martina Elizabeta Lovrić, voditeljica Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture.

Iz tvrtke mole korisnike željezničkog stajališta da ubuduće reagiraju kada zamijete da se netko neodgovorno i destruktivno ponaša prema željezničkoj imovini kako bi je svi mogli koristiti što dulje.

No, željezničko je stajalište pokriveno i i videonadzorom, tako da je, zapravo, kvar primijetio dežurni prometnik vlakova u kolodvoru Karlovac koji je obavijestio vatrogasce, servisera i šefa kolodvora. Kako je samo šef kolodvora bio obučen za resetiranje sustava, jedino je on mogao otvoriti dizalo i pustiti neodgovornu djecu.

 – Sada su i vatrogasci obučeni da resetiraju sustav dizala te će im ubuduće biti omogućen pristup u strojarnicu dizala kako bi i oni mogli rješavati slične probleme do kojih više, nadamo se, neće doći – dodala je Martina Elizabeta Lovrić.

 Vrijedi 12 milijuna kuna

 Upozorila je kako je dizalo postavljeno za potrebe osoba s poteškoćama u kretanju te da bi ostali građani trebali koristiti stube za dolazak do perona. Dodaje kako vjeruje da je korisnicima u cilju da se oprema stajališta čuva i ne uništava. Stajalište je ‘proradilo’ u proljeće, a vrijedno je oko 12 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije