Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestao

Sedam godina potrage za Konjanikom

'05.04.2012., Ivanovec - Pozar u peradarniku pilica Jalusic. U istom je peradarniku tijekom ocevida zbog pozara prije nekoliko godina pronadjena veca kolicina marihuane. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/P
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
06.04.2012.
u 15:45

– Vidovnjak mi je rekao da je zatučen i bačen u neku vodu. Kad bi barem kosti pronašli... Čini mi se da ga više i ne traže, kao da žele da se sve zaboravi – očajna je majka

Vatrogasci su u četvrtak prijepodne uspjeli ugasiti požar na farmi pilića u Ivanovcu pokraj Čakovca, gdje je netom prije dolaska novog turnusa pilića iskra zapalila slamu.

– Nitko nije ozlijeđen i to je najvažnije – kaže vlasnica Melita Jalušić. To je već treći požar na njezinoj farmi pilića. Prije sedam godina šteta je procijenjena na milijun kuna. Gaseći požar vatrogasci su te 2005. godine pronašli 416,4 grama marihuane i 511 stabljika indijske konoplje. Vlasnica je tada privedena zajedno sa 25-godišnjim prijateljem, koji je osuđen na zatvorsku kaznu koju još izdržava. Protiv nje nije se vodio sudski postupak. Policiji je kazala da nije znala da prijatelj u potkrovlju peradarnika uzgaja marihuanu. Osim toga, jučerašnji požar u peradarniku na površinu je izvukao i slušaj nestanka njezina supruga Marija, nestalog 25. travnja 2004. godine u dobi od 30 godina. Tog se dana udaljio s peradarske farme u nepoznatom smjeru i od tada mu se gubi svaki trag. Na lijevoj nozi nosio je protezu jer je kao 12-godišnjak pao pod vlak i ostao bez potkoljenice.

Dva tjedna prije nestanka sukobio se s policajcima koji su na cesti između Čakovca i Preloga zaustavili njegova prijatelja, s kojim se vozio u automobilu. Došlo je i do naguravanja pa je Jalušić završio u bolnici s natučenim desnim ramenom, nadlakticom, glavom, licem i bubregom. U PU međimurskoj rekli su da je policijske službenike sprečavao u obavljanju službenih dužnosti te da je jednog policajca udario nogom u lice. Jalušić zvani Konjanik bavio se peradarstvom, a bio je i tajnik udruge peradara Hrvatske. Majka Elizabeta (74) kaže da je izgubila nadu da je Mario živ.

– Vidovnjak mi je rekao da je zatučen i bačen u neku vodu. Kad bi barem kosti pronašli... Čini mi se da ga više i ne traže, kao da žele da se sve zaboravi – očajna je. Njezin suprug umro je prije dvije i pol godine, ne doznavši sudbinu svog sina. Melita kaže da je nakon suprugova nestanka preuzela farmu. Bori se da je održi i othrani dvojicu sinova osnovnoškolaca.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
killer3000
17:45 06.04.2012.

Jadna ona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije