Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće ići u vukovar
Povratak na članak

SDSS: Čelnici stranke neće sudjelovati u Koloni sjećanja

– Ne postoji i nije postojala politička odluka da vodstvo stranke sudjeluje u Koloni sjećanja

Komentari 9

KO
kompjuter
15:10 14.11.2012.

pa normnalno da neće u toj koloni sudjelovati,pa dovoljno je bilo stanimiroviću što je sudjelovo u koloni ulaska u vukovar sa puškom 1991 da bi mu to bila odskoćna daska za ulazak u hrvatski sabor a što se tiče pupovca,hehehe,nekadd je jezik oštriji od britve a ni sam se još nemože odlučiti tko je i što

VL
OB
-obrisani-
15:12 14.11.2012.

Nece nam ni nedostajati... Zenama u crnom iz BG koje se zalazu za priznanje svih brljotina koje su srbi napravili 91 nece nitko reci da se ne prikljuce u kolonu sjecanja..

VL
OB
-obrisani-
15:18 14.11.2012.

Nećete, ajoj, pa dajte Srbi pljunimo si u ruke i recite "Oprostite Hrvati za sve što smo vam napravili" i onda ćemo da razgovaramo ko ljudi...

VL
GR
Gradinar
15:34 14.11.2012.

Samo sudjelovanje u Koloni sjećanja u Vukovaru, kao i na ostalim prigodnim događanjima koji naciju potsjećaju na Domovinski rat, ne može biti upitno ni za jednoga građanina Republike Hrvatske ako njegovo ime ne nosi simboliku na uzroke toga što se obilježava. Niti suđenja, niti abolicije, niti kaznena odgovornost pojedincima nisu presudni koliko je presudno - javno se i praktično odreći same ideje koja je dovela do tragedije. A to je velikosrpska ideja. Ako je netko, kao Stanimirović u ovome slučaju aktivno sudjelovao u provođenju te ideje, a nikada je se javno i politički nije odrekao, njegovo sudjelovanje u takvim događajima, ali i svih onih koji bi poduprli bezuvjetno sudjelovanje njegovo u tome, je nastavak takve politike i izravna izdaja sjećanja i simbola. Bit stvari je - osuditi agresivnu velikosrpsku ideju a ne samo pojedince i njene izvrštelje. Iako Pupovac nije bio formalni protagonist velikosrpske agresije u to vrijeme, prihvaćajući njene sudionike kao partnere naknadno je očito nakon vojnoga poraza, nastavio provoditi tu ideju. Zato snosi jednaku ili čak još veću odgovornost od samih ključnih protagonista!

VL
HL
hlad
15:34 14.11.2012.

A zašto nebi čelnici te stranke do Remetinca?

VL
OB
-obrisani-
15:45 14.11.2012.

Kako god bili osuđeni mi čemo misliti isto o našem obranbenom ratu koji se je vodio na teritoriju Republike Hrvatske , a ne Srbije...i ono najvažnije mi imamo dva čovjeka u Haggu , a Srbija preko 100 koje još podržava i Nikolić tako da je cijeli svijet ponovno upoznao što je Srbija i kakva joj je politika zato Europa ne želi imati posla s njom i mislim da su to uvidjeli i u Haggu pogotovo ponašanje Šešelja i Karađića i siguran sam da će Generali na slobodu u petak!

VL
KR
kristov
15:45 14.11.2012.

Bože sačuvaj da vi obesčastite tu tužnu povorku sjećanja i ponosa!!! Vi ne biste sudjelovali i niste donijeli političku odluku o sudjelovanju, to je kao pustiti lisicu među kokoši ili vuka u janjeći tor. Ništa se Stanimirović nije promijenio u odnosu na 91., baš kao što niti "demokrat" Pupovac. Jednako vi mislite i jednako volite Hrvatsku i točno onoliko koliko od nje imate beriva i drugih koristi!

VL
FE
Felix
15:46 14.11.2012.

Oni su vec sudjelovali u koloni ( posebno Stanimirovic ) i to prije 21 godine kada su zarobljene branitelje formirali u kolone i to : neke za ovčaru , neke za logore , neke za likvidacije , a žene za silovanje. Njima tamo nije mjesto i bolje da ne dolaze jer bi postojala mogučnost da korak dva iza Stanimirovica koraca žena koja je silovana pola sata kasnije nakon sto ju je Stanimirovic odvojio. Da je kojim slucajem silovana moja žena ili sestra Stanimirovica i njemu slicne sve abolicije ni Policije ovog svjeta neba zaštitile.

VL
IN
insignia
16:36 14.11.2012.

Ne žele se sjetiti što su prouzročili svojom politikom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.