Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKID KOALICIJE

SDP smijenio HNS-ova čelnika sisačkog Vijeća: 'Tako su se 1945. optužnice sastavljale'

Ivan Đumbir
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
19.08.2016.
u 14:28

Nasljednik Ivana Đumbira nije izabran, nego je sjednicu do kraja vodio zamjenik predsjednika Vijeća laburist Ivica Rendulić

Danas je smijenjen je HNS-ov predsjednik sisačkog Gradskog vijeća Ivan Đumbir. Njegovu smjenu iniciralo je devet vijećnika, a prijedlog smjene na glasanju dobio potrebnih 13 glasova, uz šest protiv i jednog suzdržanog vijećnika.  

Time je dovršen raskid koalicije između SDP-a i HNS-a Sisak, a koji je rezultirao i smjenom HNS-ovih kadrova u tvrtkama i ustanovama u vlasništvu Grada.  

Iako je Đumbir pokušao izbjeći smjenu svojom ostavkom nesposredno pred glasanje, nije uspio obzirom da usmena ostavka, rečeno je, nije u skladu s procedurom Vijeća. Vijećnici SDP-a, Laburista i nezavisni u svom su obrazloženju naveli kako je postupak razrješenja proveden "u cilju zaštite digniteta Gradskog vijeća, demokratskog ozračja rada Vijeća, a posebno zbog kršenja odredbi Poslovnika." Nisu navedeni konkretni primjeri što je i smijenjeni Đumbir istaknuo.  

"Ti su razlozi smiješni. Nekad su se tako 1945. optužnice sastavljale. Istina je da je gradonačelnica od mene prije nekoliko mjeseci tražila da se odmaknem od HNS-ovog dogradonačelnika Vlade Andučića ili će skupiti potpise za moju smjenu. Ja sam ostao uz Andučića jer je čelnik moje stranke, pa je nađeno potrebnih devet potpisa vijećnika koji su pokrenuli moju smejnu. Ti vijećnici moraju tako glasati jer je svatko dobio nešto od gradonačelnice u mandatu" – rekao je Ivan Đumbir. Među onima koji su poduprli smjenu je i HNS-ov Nenad Vukušić koji je još ranije otkazao poslušnost čelništvu ogranka u Sisku.  

Nasljednik Ivana Đumbira nije izabran, nego je sjednicu do kraja vodio zamjenik predsjednika Vijeća laburist Ivica Rendulić.

Komentara 4

Avatar majmunranko
majmunranko
14:38 19.08.2016.

Braćo antifašisti, pa ovo je bratoubilački rat. Tko pobijedi, ostaje antifašist, tko izgubi taj je filofašist.

Avatar zajutrak
zajutrak
16:21 19.08.2016.

A di je bila gradonačelnica Ikić, jel i njoj još drže ljestve ko Marini :)

YE
yelahiah
19:48 19.08.2016.

Sdp/u je hrvatska u dzepu a Srbija u srcu.Cast iznimkama ako postoje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije