Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BEZ ODLUKE VLADE'

'Potpisom Glasnovićevih zahtjeva Plenković je prekršio zakon'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
06.05.2017.
u 16:26

Oporba tvrdi da bi Hrvatska na zahtjeve zastupnika Glasnovića trebala potrošiti 1,3 milijarde kuna.

Kako bi podržao Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, Željko Glasnović na papir je stavio pet točaka koje zahtjeva od Vlade.

Među njima je i isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava što bi za Hrvatsku predstavljalo financijski problem. Oporba tvrdi da bi Hrvatska na zahtjeve zastupnika Glasnovića trebala potrošiti 1,3 milijarde kuna.

SDP-ovac Franko Vidović optužio je Andreja Plenkovića za kršenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti i trgovinu utjecajem.

- Da je Andrej Plenković potpisao ovaj dokument u svoje ime ili u ime predsjednika HDZ-a još bi i držalo vodu. Ali potpisati dokument kao Predsjednik Vlade Republike Hrvatske kojim preuzimaš na Vladu RH financijske i druge obveze bez da postoji Odluka Vlade RH o tome nije ništa drugo nego gore napisano - objavio je Vidović na Facebooku. 

Komentara 55

GE
generacija57
18:39 06.05.2017.

Hdz i Plenkoviću, to kaj ste potpisali, dajte im iz vašeg novčanika. Ja im svoje novce nedam.

NO
NoviPravednik
16:47 06.05.2017.

Ovakav potez Plenkija bi se trebao smatrati nacionalnom izdajom, a znamo svi koja je kazna za izdaju države!

DU
Deleted user
20:44 06.05.2017.

Jadan S zabo otišao u buksu jer je kao ponudio mito nekoj HDZ pi.kici 50.000 kn na lokalnim izborima. Hoće li Plenki za milijardu i više??? Normalno ne pa on je HDZ !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije