Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK Slaven Belupo

Scoria već 12. trenersko ime u samo deset sezona

Slaven Belupo
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
25.02.2014.
u 14:00

Frančić i Petković bili su povratnici na klupu farmaceuta i nisu uspjeli, hoće li Puljanin biti bolje sreće

Domaći poraz od Istre, treći u nizu u drugom dijelu sezone, Mladena Frančića stajao je trenerskog posla u Slavenu Belupu. Čelnici kluba zahvalili su mu na suradnji navodno još u subotu navečer, a službeno je smijenjen u nedjelju prijepodne. U igri za novog trenera bilo je nekoliko imena, mahom se radilo o stručnjacima koji su već sjedili na klupi farmaceuta poput Roya Ferenčine, Mile Petkovića i Krunoslava Jurčića, ali na kraju je postignut dogovor s još jednim “bivšim” - Elvisom Scorijom.

Finale Kupa

Puljanin je Koprivničance preuzeo početkom 2006. godine i izborio opstanak u Prvoj HNL. Iduće sezone izborio je povijesno finale Kupa i prvi plasman u Kup Uefe. Ipak, na dan uzvrata finala Kupa s Dinamom, koji je slavio s ukupnih 2:1, podnio je ostavku jer nije imao istu viziju budućnosti kluba s njegovim čelništvom.

Pri izboru novog-starog trenera čelnici Slavena očito nisu dali prevelik značaj Scorijinom sukobu s koprivničkim navijačama u rujnu 2012. kad je kao trener Rijeke pobjedu (3:1) proslavio pokazivanjem “bosanskog grba”. Kasnije je taj potez opravdavao kao reakciju na provokacije.

- Respektiram Koprivnicu, radio sam ovdje godinu i pol, i ovo nije bilo upućeno svim domaćim navijačima, nego pojedincima koji su mi vrijeđali obitelj i mene na nacionalnoj osnovi - kazao je tada Scoria.

On će biti već treći trener u Slavenovoj svlačionici ove sezone. Sve je krenulo s Ivanom Katalinićem, koji je farmaceute ostavio na samom začelju prvoligaške ljestvice sa svega pet osvojenih bodova u deset utakmica, pa je doveden Frančić, no ni on rezultatski nije uspio previše podići momčad Slavena.

Frančić je bio koprivnički stručnjak koji je sa Slavenom dvaput osvajao peta mjesta, 2000. i 2001. godine, a s njima je postigao i zapažene rezultate u tadašnjem Intertoto kupu. Povratak se nije, dakle, pokazao uspješnim, a kakva će biti situacija sa Scorijom, tek ostaje za vidjeti.

Kontinuitet rada

Od sezone 2003./2004. on je već 12. trenersko ime koje će voditi farmaceute.

- Trener je uvijek najodgovorniji za rezultat, ali treba uzeti u obzir i s kakvim igračkim kadrom raspolaže. Osnova je da od nogometaša izvučeš maksimum, a ne da stalno kukaš i govoriš kako ti treba još jedan ili dva igrača. Smatram da nije dobro toliko mijenjati trenere. Treba pronaći pravog stručnjaka i onda ga pustiti da normalno i bez pritiska radi - mišljenja je legendarni koprivnički nogometni trener Franjo Kolar.

Šesta i sedma kolona

Osim što trener Frančić nije uspio rezultatski zadovoljiti očekivanja uprave Slavena i navijača, mnoge je u klubu naljutio i zato što se s njima obračunavao samo zato što nisu isto razmišljali ili su imali nekakve razmirice iz prošlih vremena. Javna je tajna da nije imao najbolje odnose ni s direktorom kluba Zvonimirom Šimunovićem, a javno je neprestano ponavljao da u klubu protiv sebe ima šestu i sedmu kolonu. Indirektno je stalno “bockao” i bivšeg direktora Roberta Markulina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije