Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE NAGLO PALE
Povratak na članak

Saudijska Arabija će obnoviti proizvodnju nafte brže od očekivanog

Kraljevina će uskoro obnoviti 70 posto od 5.7 milijuna izgubljenih barela nafte dnevno zbog napada pobunjenih Hutija na naftna postrojenja

Komentari 2

XA
xaron
18:36 17.09.2019.

Najveća šteta u napadu je učinjena na rafineriji koja pretvara sirovu “sour” naftu (sa sumporom) u “sweet” naftu . Znači da sama proizvodnja nije toliko pogodjena. Problem je u tome da strane rafinerije koje kupuju naftu od SA imaju postrojenja koja su unaprijed prilagodjena na neki tip nafte i nemogu to lako prilagodjavati. Dakle , teorijski saudijci mogu brzo doći do nivoa prethodnih isporuka ako su u stanju naći kipca za “ sour” naftu.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
18:37 17.09.2019.

Ruje kontroliraju Sjeverni plovni put, Transsibirsku željeznicu i dobrim dijelom budući Put svile (novi). Preostaje im sam plovni put prek Indijskog oceana čiji bitan krak završava vu Perzijskom zaljevu (krizno područje), a i drugi krak skozi somaijske vode je dugo bil problematičan. Dejte nam sam o zlim Amerima i njihvom interesu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.