Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zagrebu

Sastanak članova Zdravstvene mreže jugoistočne Europe

rajko ostojić,ivo josipović,vesna pusić (1)
Anto Magzan/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
05.06.2012.
u 12:52

Ministar Ostojić rekao je da Mreža od samoga početka uživa snažnu potporu Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije i Vijeća Europe

U Ministarstvu zdravlja danas su se okupili nacionalni koordinatori za zdravlje deset država članica Zdravstvene mreže jugoistočne Europe (SEEHN), kojom trenutačno predsjedava hrvatski ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić. Sastanak se održava nakon što je jučer u Zagrebu održana Prva regionalna ministarska konferencija „Srce regiji“, koja se bavila suradnjom u području transplantacijske medicine.

Pozdravljajući na početku sastanka nacionalne koordinatore i druge goste, ministar Ostojić rekao je da Mreža od samoga početka uživa stalnu i snažnu potporu Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije i Vijeća Europe kroz ponuđena sredstva i ljudske resurse. Ocijenio je i da je u jedanaest godina postojanja Mreže postignuta uspješna regionalna suradnja zemalja članica.

Zdravstvenu mrežu podržavaju i brojne institucije čiji su predstavnici prisutni i na današnjem skupu poput Vijeća za regionalnu suradnju, Eurohealthnet, Europskog zdravstvenog foruma Gastein te Međunarodne mreže bolnica koje promoviraju zdravlje s kojom je ministar Ostojić, kao predsjednik Mreže, danas potpisao memorandum o suradnji. Na 29. redovitom sastanku nacionalnih koordinatora, koji završava sutra, govori se o nizu tema koje se odnose na provedbu zaključaka Banjalučke ministarske deklaracije prihvaćene 2012. te na organizacijske i tehničke aspekte djelovanja Mreže kako bi se pospješila suradnja i unapređenje zdravlja u regiji.

Komentara 2

RO
rowokopach
14:00 05.06.2012.

nas ministar zdravlja je uvijek nasmijan i veseo... zdrav je, mora da je to.

OK
okus
14:13 05.06.2012.

Druze Ostojicu Jeste li tematizirali i zabranu obiteljskim lijecnicima za pisanje uputnica za bolnicko lijecenje? I odbijanje bolnickog lijecenja pacijentima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije