Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćna presuda

Šaškoru 27 godina zatvora jer je kamenom zatukao poznanicu

Domagoj Šaškor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
30.05.2014.
u 14:09

Opozvane su mu i ranije dvije uvjetne kazne zbog krivotvorenja novca i teških krađa pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 28 godina.

Domagoj Šaškor (37) nepravomoćno je osuđen na 27 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja Tanje Brkljače (35) na splitskom Trsteniku 4. listopada 2013. godine. Opozvane su mu i ranije dvije uvjetne kazne zbog krivotvorenja novca i teških krađa pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 28 godina. Propisan mu je i obvezni psiho-socijalni tretman.

Tanju Brkljaču je poznavao, dugovao joj je novac. Našli su se kako bi porazgovarali o dugu, posvađali su se i on ju je kamenom težim od kilograma izudarao po glavi, a nakon što je pala, na glavu joj je bacio kamen od 13 kilograma. Nakon toga, pobjegao je s njezinom torbicom u kojoj je bilo 24.000 kuna i vratio se u kafić, na posao. Uhićen je sutradan, u Zagrebu, kamo je pobjegao s djevojkom. Brkljača je u bolnicu dovezena smrskane glave, nikad nije došla svijesti i umrla je nekoliko mjeseci poslije.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Damir Romac smatra kako ju je lišio života iz koristoljublja. Znao je da je prodala stan i da novac nosi sa sobom. On je priznao djelo, pokajao se, ali u svojoj obrani je tvrdio kako mu nije bila namjera ni ubiti je ni opljačkati je. Ispričao je kako su se našli da bi porazgovarali o dugu, zajedno su konzumirali heroin, posvađali se, potukli, a on je uzeo kamen i ne zna koliko ju je puta udario po glavi. Rekao je kako ju je htio ozlijediti, a ne ubiti. Torbicu je, kaže, uzeo u panici, iz nje je virio novac. Poslije ju je bacio, a novce zadržao.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

(Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL)

Sudsko vijeće ocijenilo je kako je Šaškor bio ubrojiv, iako je uzimao heroin. Otegotne okolnosti su njegova ranija osuđivanost, brutalnost počinjenog djela te što je iza Brkljače ostalo trogodišnje dijete. Tužiteljstvo, koje je tražilo izricanje kazne dugotrajnog zatvora, koji može biti do 40 godina, najavilo je žalbu na presudu.

>> Policija utvrdila identitet žene napadnute kamenom u glavu

>> Optužen da je poznanicu zatukao kamenom da joj ne bi vratio dug

Komentara 2

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:13 30.05.2014.

U Lijepoj našoj ništa novo, dakle sve je nakaradno. Od prava i pravde nema ni slova "P" u neovisnoj i slobodnoj državi Hrvatskoj. Kako je to moguće da višestruki recidivista, ženu kojoj duguje novac umlati malim pa dokrajči velikim kamenom, kako bi je još i opljačkao, ne dobija maksimalnu kaznu. Jedino razložno objašnjenje je benevolentna sudska praksa hrvatskog pravosudja prema počiniteljima najtežih krivičnih djela iz ratnog vremena, koja se protegla i poratno vrijeme. Medutim u tom slučaju je okrivljeni oštećen kada se uporedi pravomoćna osudjujuća presuda za ubistvo djevojčice iz miješanog braka i njene tetke (susjed se tu i ne računa) i to na devet godina zatvora. Istina olakotna okolnost je da je pritom majka djevojčice (Hrvatica) poštedjena, kako bi dugo patila. Pretpostavljam da je sadašnjem ubici kao olakotna okolnost uzet ratni PTSP.

EV
evropljanin
07:08 31.05.2014.

ljudi nemojte nikome posudivati novac. tek onda imate neprijatelja i morate se bojati za vlastiti zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije