Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2CELLOS

Saša Horvat, brat Kerumove Fani, optužen zbog VIP lože

28.11.2013.
u 15:23

Žena je pala sa visine od 3 i po metra jer nije bilo zaštitne ograde

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv Saše Horvata, brata Fani Horvat, Kerumove supruge, za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti za koje zakon propisuje kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora. Uz njega, za isto je kazneno djelo optužen Ivica Kalebić, šef scenske opreme u HNK-u Split.

Riječ je o nesreći koja se dogodila lanjskog kolovoza na koncertu 2Cellos na splitskoj rivi kada je iz neograđene VIP lože u kafiću Ćakuli, čiji je vlasnik Horvat, s visine od skoro četiri metra pala Dubravka Koprčina Stipičić, supruga poznatog komičara Zvonimira Stipičića Miša i slomila kralješnjak. Optužnica tereti Sašu Horvata da je 18. kolovoza 2012. u Splitu kao direktor trgovačkog društva u sklopu kojeg posluje caffe bar, angažirao i naložio Kalebiću, kao stvarnom voditelju poslova jednog obrta, da postavi privremenu tribinu, odnosno montažnu konstrukciju na javnoj gradskoj površini ispred njegova kafića, što je ovaj i učinio.

Kalebić je postavio cijevnu konstrukciju bez popunjavanja zaštitne ograde, te je na nju, po nalogu Horvata, bez učvršćivanja postavio tkaninu crne boje ne stavivši na nju pisano upozorenje ili znak da nema zaštitne ograde. Horvat je potom na takvu montažnu konstrukciju postavio veći broj stolova i stolica te dozvolio posjetiteljima koncerta da se na nju popnu olako držeći da za njih neće doći do opasnosti. No, oko 21 sat Dubravka Koprčina Stipičić sjela je na stolicu uz sam rub, a potom pala kroz otvor ograde s visine od 3,45 metara i zadobila teške tjelesne ozljede, što u tužiteljstvu drže da se dogodilo zbog tako izrađene ograde.

Inače, za postavljanje VIP lože na rivi Horvat nije imao ni odobrenje Grada, kao ni tjedan ranije kada je na koncertu Discotheque riva također pred Ćakulom postavio viseću VIP ložu. Za vrijeme dok mu je sestrin muž bio splitski gradonačelnik, Horvat je uhvaćen i kako troši gradsku struju s rasvjetnih stupova na rivi za svoj frižider ispred kafića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije