Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJETAR U LEĐA

Sarkozyjevi prvi strani dužnosnici na večeri kod Obame

obama
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
31.03.2010.
u 11:16

Prilika da se slika s „mon ami Barack“ došla je u pravi trenutak za Sarkozija s obzirom na pad popularnosti kod kuće.

Barack Obama, predsjednik SAD-a, pozvao je na večeru u Bijelu kuću Nicolasa Sarkozyja, predsjednika Francuske, i njegovu suprugu Carlu Bruni. Poziv se u Parizu tumači kao nagrada za uporne Sarkozyjeve pokušaje da uspostavi poseban odnos s američkim liderom, koji ga je držao na distanci otkako je došao na vlast.

Obamini nisu pozvali na privatnu večeru nijednog drugog stranog dužnosnika, ponosno ističu Sarkozyjevi suradnici.
Prilika da se slika s „mon ami Barack“ došla je u pravi trenutak za Sarkozija s obzirom na pad popularnosti kod kuće. Tjedan dana nakon što je njegova desničarska Unija za narodni pokret pretrpjela poraz na regionalnim izborima, on je zabilježio najniži rejting u anketama javnog mnijenja od stupanja na dužnost.
Za Obamu je Sarkozyjev posjet, po mišljenju republikanaca, prilika da pokaže da ne zanemaruje Europu.

Prije odlaska u Bijelu kuću Sarkozy je u govoru na sveučilištu Columbia u New Yorku pozvao SAD da misle dalje od svojih granica.

Ključne riječi

Komentara 2

OR
orisis
12:23 31.03.2010.

Prije odlaska u Bijelu kuću Sarkozy je u govoru na sveučilištu Columbia u New Yorku pozvao SAD da misle dalje od svojih granica. Za Obamu je Sarkozyjev posjet, po mišljenju republikanaca, prilika da pokaže da ne zanemaruje Europu. Kaj Sarkyky oche od Blondya i kaj mu ovaj more dati?Za pochetak si mogu razmjeniti brachne partnerice za noc ali tu je Sarky u podredjenom polozaju...

DO
dododo
14:53 31.03.2010.

e kad nema BRUNE voli on svoju ministricu vise nego karli i njezinog muicara.... problem da se posvecuje ljubavnom politikom za ministricu nego za FRANCUZE pa posljednje prognoze nebih mu dale niti 20 GLASOVA--- LJUBAVNE PRICE---POLITIKE NEMA----- SARTKOZAK---FRANCUZI TE VOLE KAO I HRVATI SALAMANDERA-----------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije