Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJAČKE, KRAĐE...

Sarajevo postalo Divlji zapad, uvode jače mjere

policija u Sarajevu
Foto: Zvonimir Čorić/PIXSELL
1/2
07.11.2014.
u 18:55

Kao jedna od mjera razmatra se uvođenje videonadzora na što više lokacija u Sarajevu

Sigurnosna situacija u Sarajevu dramatično se pogoršala proteklih tjedana, a čak i dužnosnici lokalne vlasti priznaju da su nemoćni zaštititi građane. Pucnjave, obračuni kriminalnih skupina, fizički sukobi navijača, pljačke, krađe i divljanje na gradskim prometnicama, samo su neki od problema koji su eskalirali u posljednje vrijeme u najvećem gradu u BiH.

Da je Sarajevo postalo Divlji zapad, upozorio je danas i gradonačelnik Ivo Komšić. Samo u posljednjih tjedan dana ubijen je iz pištolja jedan, a ranjen drugi mladić, razbojnik je pokušao opljačkati banku u najprometnijoj gradskoj ulici. U prometnoj nesreći koju je skrivio višestruki počinitelj prometnih prekršaja poginula je žena, majka sedmero djece. Na istom mjestu stradao je i srednjoškolac.

Danas, u razmaku manjem od pola sata, dogodile su se dvije prometne nezgode u kojima su ozlijeđeni pješaci. Prije nekoliko dana dogodili su se i izgredi nogometnih navijačkih skupina.

– Povećan je broj krađa vozila, džeparenja u javnom prijevozu, pljački kladionica i trgovina, provala u stanove... Ulice Sarajeva postale su poligon za utrke vozila i motocikala. Pojedini vozači divljaju ulicama, voze slalome, ne samo da zastrašuju građane, već ih gaze i to se događa svaki dan, upozorio je gradonačelnik Sarajeva pozvavši na veće prisustvo policije na ulicama.

Na županijskoj razini razmatra se uvođenje videonadzora na što većem broju lokacija u gradu, dodatno opremanje i kadrovsko jačanje policije, a predlažu se i promjene zakona kojima bi se policiji dale veće ovlasti te pooštrile kazne za određena kaznena djela i prometne prekršaje. Ako sve poduzete i najavljene mjere ne daju efekta, gradonačelnik strahuje od drukčijeg scenarija.

– Potrebno je uspostaviti pričuvni sastav policije i aktiviranje civilne zaštite. Mi nemamo gradsku policiju. Ako se ne formira, bojim se da će građani uzeti stvar u svoje ruke, sami se organizirati i riješiti probleme – upozorio je danas gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Komentara 15

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:30 07.11.2014.

Najjače mi je tamo, Srbi stave veliki Križ iznad Sarajeva od rasvjetnih stupova složen, a onda Bošnjaci poslije 23 h sa Golf 2 i špagama vuku taj Križ, ali Golf nema snage da ga skine do kraja i onda poslije još veća mržnjai prepcavanja...ludilo od države

BO
bobance70
20:37 07.11.2014.

Divlji zapad. - U Sarajevu nema više Hrvata i Srba, ostali su samo Indijanci.

Avatar squatch
squatch
20:40 07.11.2014.

Mali Riad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije