Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Sarajevo je Bandića kaznilo zbog riječi, a Petrovića zbog slike

Sarajevo je u ratu bilo 1335 dana u okruženju. U miru je ostalo zarobljeno u prošlosti. Isključivo prema agresorima

Komentari 11

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
13:30 15.04.2014.

Dio medjunarodne zajednice, koji se zalaze za obnovu Jugoslavije, podgrijava tezu o muslimanima kao mucenicima ovoga rata, iako su nad Hrvatima provodili slican teror kakvi su Srbi radili nad njima. Koja je razlika izmedju onoga sto je tzv Armija BiH uradila u Bugojnu i onoga sto su Srbi napravili u Prijedoru?! Sarajevo je danas jedini etnicki cist glavni grad u Europi. Na zalost, ovoj kampanji se pridruzio i jugokomunisticki dio hrvatskog drustva, radeci protiv vlastitog naroda i drzave, ali ujedno i protiv odrzive BiH.

VL
ZE
zebac
14:37 16.04.2014.

sarajevo nikada nece biti moj glavni grad.bosna nikada nece biti moja drzava .ali nikada necete pokorit hrvate u bih.i svim isvacim cu se borit i zalagat da se raskopa ova drzava da se lipo podili i svakom svoje.srbi vec imaju svoju republiku srpsku i nikad je necete ukinut,a i mi cemo dobit svoje kad tad.a vama muslimanima vase i zivit cemo lipo u miru

VL
NA
navijala
14:41 16.04.2014.

Nijaz, plod tvog razmisljanja je uzrok tvoje agonije,a ti se sad uzdaj u nekog drugog da rijesi tvoju agoniju.

VL
KA
kafka
12:22 15.04.2014.

Od je BiH BiH. Lud, luđi, normalan. To je u BiH normalno.

VL
KA
kaltenberg
20:08 16.04.2014.

Ne razumijem ovo kako vecina nasih novinara, i sluzbene politike opcenito, gleda na stvari. U Hrvatskoj smo se branili, a Srbi su bili agresrori jer su htjeli pripojiti dio Hrvatske Velikoj Srbiji. A kad su nasi to isto pokusali u Herceg-Bosni, onda je to bila obrana hrvatskog naroda i, samim time, potpuno legitimna. I tko god kaze da je to bila agresija, odma je protuhrvatski nastrojen. A sta se tice muslimana u BiH, istina je da smatraju agresorima i jedne i druge, i imaju pravo na to. Ali to ne znaci da su oni bili ovcice, i da nebi mogli i u svojem dvoristi pocisitit.

VL
ZE
zebac
14:57 16.04.2014.

moj prosli komentar se odnosi na ovoga nijaza a ne na vas gospodine pavkovic

VL
NV
Nijaz vukovije
09:06 16.04.2014.

Bilo je i ne ponovilo se, tako kaže naš narod. Dosta je bilo trovanja, jednim te istim otrovom, prvo Bandić, pa onda neki Ljupko Petrović. Kad su tako dobri, prije svega mislim (kao ljudi) pa tek onda kao stručnjaci ostavite ih prvog za doživotnog gradonačelnika Zagreba, drugog vječnog selektora Nogometne reprezentacije Hrvatske. Strelice se stalno ispaljuju sa istog mjesta, na istu metu. Kome smeta u "Croatišen" što u Vukovaru Srbi samo hoće da pored latinice da ime grada piše i ćirilicom. To je tabu tema, za sve medije pa i za vaš cijenjeni list. Drugi primjer tkz "Zapadni Mostar" koji je zbrisao najveće ime Hrvatske književnosti mislim na Vladimira Nazora, a istu ulicu zamjenio nekim imenom iz sjene da ne kažem proustaške tvorevine. Umjesto da se bavimo stvarnim pitanjima od koristi, stalno povrijeđujemo još svježe rane. Ovakvih primjera ima na hiljade mogao bi napisati cijelu studiju u više tomova, međutim kad se govori o Šeher Sarajevu ono je isto što je nekad bilo. Mora se priznati da je malo opreznije, prema tobožnjim "prijateljima" jer vođeno ranijim iskustvima ne smije, da ponovo nasjedne na trikove, koji su ovaj grad a i cijelu BiH skoro odveli u nestanak jednog naroda. Također nikada nisu prestale velikosrpeke aspiracije, kao i hrvatski separatizam koji je upakovan u tobožnju ugroženost Hrvata u BiH. Slažem se da su Hrvati sto posto ugroženi od Čovićeve oligarhije, te da će ih ta politika istjerati iz vlastitih ognjišta. Dobro bi bilo, da se rodi ideja, ali istinska ideja, za promjenu Daytona odnosno Aneksa 4 zvani Ustav BiH. Ko ovdje misli da je moguće napravit treći entitet, taj je se zalaže da ne prezivam prošlost, a toga nam je bilo preko glave. Hiljadu godišnju opstojnost BiH niko ne može poreći, kao ni građane koji su tu živjeli ili sada žive, zvali se oni Bogumili, katolici, pravoslavci, ili pak muslimani, jer bez obzira ovi kako god ih krstili Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, čim pređu granicu bilo Drine ili Save ili pak Cetine, Slovenske Dežele ili ubave Makedonije oni nisu ništa drugo nego samo glupi "BOSANCI" ili tovar "HERCEGOVAC". Ovim putem upućujem apel međunarodnoj zajednici tačnije EU i SAD da bez uvjetno prime BiH u svoje članstvo, da prestane ova agonija "ni smrti ni života". Na kraju ne da mi se da ne kažem, gospodine Pavkoviću, kad su ovi tvoji toliko dobri predloži ih za nobelovu nagradu. Suština svega je "da je nečija prošlost moja budućnost".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.