Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Sarajevu
Povratak na članak

Islam ima svoje mjesto u pluralističkom društvu, a nasilje nema veze s vjerom

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić suglasan je kako se ekstremizam može sprječavati samo dijalogom.

Komentari 21

DU
Deleted user
18:23 02.02.2016.

"Islam je religija koja je po svojoj biti otvorena za razmišljanja drugih i drugačijih", ???? 12 islamskih zemalja ima smrtnu kaznu za ateizam, ostale teske kazne? Neke imaju i smrtnu kaznu za prakticiranje krscanstva kao sto je S. Arabija... PaPa onda ovako nesto izjaviti???

VL
ZU
zucca
16:49 02.02.2016.

Lazna tribina i uzasno lazan naslov. Sarajevo je naj ne tolerantniji grad , znaju to svi samo se vješto prervaraju. Tu je preko 200 t navijača svemu što dolazi i dešava se u islamskom svijetu, nebitno pozitivno ili negativno.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
19:08 02.02.2016.

ajmo reci nasi muslimani su puno drugaci od onih muslimana koji bi zivjeli u eu. muslimane treba pustit da rade sto hoce u svojoj zemlji.zabranit pristup europi jer nismo ni slicni po nicemu.to je bagra koja nas mrzi i mii smo za njih nevjernici

VL
Avatar kravata
kravata
16:38 02.02.2016.

Ne slazem se sa naslovom jer zlo pocinje od islama, tocno je da od manjeg broja kojih je previse za sve sto se dogada.

VL
CA
campa
20:23 02.02.2016.

Neznam o kakvom dijalogu se ovdje govori.Koga to oni pokušavaju ubjediti u nekakav humanitarni islam zasnovan na dijalogu.Očito zaboravlja da po kuranu muslimani trebaju širiti vjeru i preobračati nevjernike.Zar nismo svjedoci početaka ekscesa izbjeglica u Njemačkoj.Ne samo što ne poštuju tuđa uvjerenja i vjeru zemlje koja im je pružila utočište nego su nasilni,bezobrazni i nezahvalni.Zato je smiješno govoriti o umjerenom i humanom islamu kad su oni nasilni i puni mržnje unutar samih muslimana a mozak im je od malih nogu idoktriniran mržnjom prema svemu što nije islam.Ljepo je slušati i govoriti ali praksa ih demantira.

VL
CR
crocro
21:13 02.02.2016.

Ispravnije bi bilo napisati da Islan ne bi trebao imati nikakve veze s nasiljem. Ali na žalost upravo se Islam uvijek nalazi u kontekstu nasilja i zato vlada percepcija u javnosti da je Islam zlo i da od njega dolazi nesigurnost i nestabilnost svijeta. Islamisti su ratoborni, osvajaju druge teritorije, imaju pretenzije i na svijet koji nema nikakve veze s islamom i njihovom kulturom, čak i izbjeglice stvaraju nesigurnost i nestabilnost, pojedinci i to ne tako rijetko napadaju domicilno stanovništvo koje ih je primilo misleći da se mogu ponašati tako kako se ponašaju u svojim zemljama i da će oni biti gospodari koje će domaćini morati slušati i ponašati se tako kako se oni ponašaju. Nažalost tako većina građana percepira islam. Točno je da vjera ne bi trebala biti poveznica s nasiljem, ali svijet to tako doživljava jer su najveći nasilnici potekli s islama. Naravno da islam tvori najveća većina onih koji su miroljubivi i nisu nasilnici, ali upravo bi oni morali imati utjecaj na manje grupe koje žele osvajati svijet i uništavati tuđe kulture. Ne prijeti nam nikakva opasnost od drugih vjerskih skupina u svijetu, jedino imamo problema s islamskim ekstremistima od kojih pogiba najviše ljudi u svijetu. Oni svi govore da islam i njihova vjera propovijedaju mir i zajedništvo, ali je pravo pitanje zašto se sami muslimani ne suprotstave ekstremistima i nasilnicima kako ne bi blatiti ostatak njihove civilizacije i kako svijet ne bi mislio da je nasilnišvo povezano s vjerom. A za sada nema odlučnih akcija islamskih zemalja koje bi zbrisale sa lica zemlje nasilnike koji siju strah i trepet u Europi i svijetu.

VL
DU
Deleted user
20:29 02.02.2016.

Selam Alejkum !! Vidim da je stara ,provjerena ,stoljećima korištena i bezbroj puta ponavljana strategija još uvijek aktuelna . Kršćani kad namjeravaju nekome opljačkati zemlju ili neki nepodoban narod zbrisati sa lica zemlje prvo ide satanizacija te zemlje i naroda naroda . Sjevernoameričke Indijance su nazivali primitivcima ,crvenokošcima,divljacima ..poslije su ih poklali. Inke su zvali neznabošcima...poslije su poklani Australski aboridžini su nazivani prljavi boonga`s .....poklani Afrikance su nazivali crnčugama,majmunima.......poklani Jevreje su nazivali parazitima.....poklani Zato , šarajte ba malo ..ponavljate se

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.