Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO SE ZBRINUO

Sapunar ima vilu i katnicu u Gračanima i dva stana u Zagrebu

sapunar (1)
Foto: Boris Ščitar
1/3
22.10.2013.
u 21:09

Vilu u Gračanima na brzinu je sagradio prije tri-četiri godine, a prije toga kupio je već gotovu kuću preko ceste. Ima stan pokraj ureda

Josip Sapunar, bivši direktor financija u HAC-u, uhićen ove subote zbog sumnje u pranje goleme svote, jučer je pred tužiteljima davao opširan iskaz, no ne zna se je li im tada nabrojio i nekretnine kojima, prema našim informacijama, raspolaže u Zagrebu. Dvoetažnu vilu od nekoliko stotina kvadratnih metara omeđenu visokim kamenim zidom prije otprilike tri-četiri godine sagradio je u Gračanima, sjevernom dijelu Zagreba. Građevinski radovi bili su, tvrde upućeni, vrlo brzo gotovi, a na gradilište su, tvrde izvori, dolazili i kamioni HAC-a.

Nijemac podstanar

U susjedstvu je Sapunar na glasu kao tajanstven čovjek koji je sagradio golemo zdanje s vrlo malo zelenila, sve je betonirao.

– Drži se za sebe – rekla je jedna susjeda.

Prema tvrdnjama naših izvora Josip Sapunar sa svojom djecom i suprugom te roditeljima onamo dolazi vikendima ili kada je slobodan. Tako je prije dva tjedna ondje u dvorištu održana velika zabava za rođendan njegova djeteta.

U istoj uličici, samo s druge strane ceste Sapunar je prije pet godina kupio i drugu kuću, katnicu veću od sto kvadratnih metara s velikom terasom i prekrasnim pogledom na grad.

Na toj adresi sada živi Nijemac koji tvrdi da je Sapunarov gost, dok okolni stanari tvrde da je taj Nijemac, inače izrađivač violina, već dugo Sapunarov podstanar.

– Molim? Osumnjičen? – čudio se Nijemac novostima dodajući da ne plaća najam iako često boravi na toj adresi.

Bogat i anoniman

Treća nekretnina kojom Sapunar raspolaže u metropoli nalazi se u novim zgradama u Ulici Crvenog križa, samo nekoliko minuta hoda od njegova bivšeg ureda, sjedišta HAC-a.

Ispod njegova prezimena na poštanskom sandučiću stoje još tri prezimena, vjerojatno je riječ o podstanarima. Predstavnica stanara te zgrade jučer nije željela razgovarati s novinarima. Bivši čelnik HAC-a, prema našim informacijama, s obitelji, suprugom i djecom živi u stanu na Vrbanima pokraj Jaruna.

Njegova supruga u tom kvartu pak ima svoju stomatološku ordinaciju. Osim prihoda od te ordinacije i Sapunarove plaće, dodatne prihode imali su od Visoke škole za diplomaciju, koje je Sapunar suvlasnik. Oni koji ga dobro poznaju kažu da je taj bivši član uprave HAC-a često znao reći: Bitno je biti bogat i anoniman. Prema podacima o nekretninama uspjelo mu je biti barem bogat.

Zdenka Peternel preko koje se prao novac iz HGK vlasnica je pak triju nekretnina – dva stana i jednog apartmana. Stanove ima u zagrebačkoj Ilici i Travnom, a apartman u Dugoj Uvali.

Naši sugovornici iz HGK kažu da je sve te nekretnine dobile od Komore, odnosno uz vrlo povoljne uvjete kupila.

>> Sapunar priznao: Da, prao sam novac!

>> Doveo ga Čačić, a bio čovjek od povjerenja Kalmeti i Livakoviću

>> Sapunar uhićen drugi put u tri godine. Gdje je 5 milijuna eura?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije