Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaje

Samozvani prorok smak svijeta pomaknuo za 21. listopada

harold camping
Reuters/PIXSELL
24.05.2011.
u 09:31

Potres će se dogoditi 21. listopada – napisao je slušatelj, a Camping je dodao da ljudski rod ne bi izdržao pet mjeseci Božjeg bijesa

Bog je milosrdan pa nije želio da ljudski rod pati još pet mjeseci nego će sve uništiti odjednom, i to točno za pet mjeseci, 21. listopada – nova je teorija Harolda Campinga, samoprozvanog proroka čije se proročanstvo o početku smaka svijeta prošle subote nije ostvarilo.

Za promicanje svog novog proročanstva iskoristio je eter svog Family Radija. Ipak, Camping nije odustao od 21. svibnja nego tvrdi kako, iako možda ne fizički, Bog je duhovno u subotu posjetio Zemlju. – Bio sam uvjeren da će se 21. svibnja Bog u fizičkom obliku vratiti na Zemlju donoseći veliki potres i sudnjim danom početi pet mjeseci uništenja i smaka svijeta, ali on nas je zbog svoje milosti posjetio samo duhovno – kazao je Camping, prenosi britanski Daily Mail.

– Ionako smo smatrali da će konačno uništenje biti 21. listopada, ali nismo razumjeli da se uništenje neće događati pet mjeseci – opravdavao se i dodao kako mu je jedan od slušatelja pomogao da do kraja shvati svoje proročanstvo. – Veliki potres i uznesenje dogodit će se upravo tog zadnjeg dana, 21. listopada – napisao mu je u svom pismu slušatelj, a Camping je dodao da ljudski rod i tako ne bi izdržao pet mjeseci Božjeg bijesa.

U svom obraćanju nastavio je objašnjavati kako je prvi dio kraja svijeta počeo još 21. svibnja 1988. godine kada je Bog donio svoj sud nad svim crkvenim kongregacijama.

– U svibnju 1988. Bog je napustio crkve i vlast predao Sotoni i pustio ga da vlada. Od tada je mogućnost spasenja bila vrlo mala, ali 1994., kada sam prvi put najavio smak svijeta, Bog je maknuo svoje prokletstvo s ljudi i dopustio da budu spašeni izvan crkava u kojima ni tada nije bilo moguće spasenje – nastavio je Camping i ustvrdio kako 21. svibnja ove godine možda nismo osjetili razliku, ali Bog je cijelom ljudskom rodu donio sudnji dan koji će završiti smakom svijeta 21. listopada.

Komentara 43

MO
mozel
10:42 24.05.2011.

Dobro je odgodio pa mu se dotada moze naci krevet u ludnici.

DJ
djakputnik
11:31 24.05.2011.

Mene je oduvijek zanimalo što tjera ljude da vjeruju takvim tipovima kao što su taj Herold Camping, pa Sai-Baba, pa Jadranka Kosor, Karamarko, Ivić Pašalić i drugim opsjenarima?

Avatar ShuPac
ShuPac
10:41 24.05.2011.

Kako sad opet smak svijeta 21.listopada 2011. kad meni na pašteti piše da je rok trajanja do 2014???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije