Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjetljivi na ranjive
Povratak na članak

Samohrani roditelji u Poreču imaju plaćen vrtić, terapije, a ako treba – i struju i stan

Kad su istraživanjem utvrdili da su jednoroditeljske obitelji u riziku od siromaštva, da se ne brinu o sebi jer nemaju kamo s djecom, lokalna vlast i struka pokazale su koliko smislena politika olakšava život.

Komentari 8

ZN
Znakovljenagrbu
13:07 22.06.2018.

Kaj, točno, znači biti - samohrani roditelj? Osoba koja se rezvede (od stolja i postelje) od druge osobe, ali druga osoba plaća alimentaciju? ... Osoba koja ode od druge osobe zbog "nepomirljivh razlika u karakteru" (a, ustvari, netko od te osobe pronašao si drugu osobu, tzv. ljubavnicu/ljubavnika)? ... Osoba koja ima drugu osobu, ali žive odvojeno "jer smo u 21. st., i svatko po danu ima svoj stan, po noći su skupa"? ... Osoba koja je u dogovoru s drugom osobom da žive odvojeno, jer se "više ne razumiju, i treba proći vrijeme da shvate što će dalje" ... Osoba koja je odlučila postati materom, ali da joj dijete rodi neka druga (jer kad je prva mogla, nije htjela, imala je "karijeru"..nije mogla naći adekvatnog jer "svi muški su svinje", a sad s 48 bi klinca iz Nazorove od 2 godine, da ga oblikuje prema svom modelu) ... Ili je, možda, samohrani roditelj perverzna krajnost (koja nam, sigurna sam, uskoro slijedi!): Osoba koja ima pesa za dijete, pa treba kabanice za pesa, natikače za šape, šlafruk za istog??? ... Kaj se mene dotikavlje, samohrani je roditelj udovac/udovica s djetetom/djecom, i takvima puna podrška: duhovna i materijalna, i svake vrste. Ajmo "samohrani", čekam minusiće i komentare kak sam "retroaktivni fašist katoliban lizač oltara zatupljena ovca" :))))))))))))))))

VL
NE
nevjerujženikojalaže
13:05 22.06.2018.

čitajući sve nešto u pozadini mislim da je poreč negdje u inozemstvu.. svaka čast porečani, ovakvu hrvatsku trebamo !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.