Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULA U NESREĆI

Samobor se oprašta od omiljene povjesničarke: 'Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila...'

Pixabay
19.09.2023.
u 19:43

Ivanka Brekalo najveći dio života provela je radeći u Samoborskom muzeju, a bila je i voditeljica Povijesnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru

Teretno vozilo naletjelo je na ženu danas oko 13.35 sati u Samoboru, izvijestila je ranije policija. Žena je preminula na mjestu događaja, a očevid prometne nesreće je u tijeku. Radio Samobor piše kako je riječ o poznatoj povjesničarki i muzealki u miru, Ivanki Brekalo

Najveći dio života provela je radeći u Samoborskom muzeju, a samoborsku povijest nastavila je istraživati i u mirovini. Kako piše Radio Samobor, Brekalo je svojom prisutnošću u javnom i kulturnom životu Samobora ostavila zapažen trag inicirajući i organizirajući mnogobrojne izložbe i kulturne programe. Bila je idejna začetnica povijesno-turističke manifestacije Bitka kod Samobora 1441., a sudjelovala je i u pokretanju Samoborske salamijade. Također, bila je voditeljica Povijesnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru. 

VEZANI ČLANCI:

Njezin nemirni i neumorni duh, ali i neizmjerna skromnost u odnosu na ono čime je doprinosila istraživanju povijesti Samobora, silno će nedostajati ovom gradu, piše Radio Samobor. Od Brekalo su se oprostili i mnogi putem Facebooka. 

"Draga, stručna i uvijek na usluzi, krasna osoba, počivala u miru", "Draga naša susjeda", "Predraga žena", "Svojom sposobnošću, poštenjem i samozatajnošću visoko je podigla ljestvicu svim kulturnjacima u gradu", "Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam naša Samoborka", stoji u komentarima uz niz poruka sućuti obitelji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije