Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladimir ferdelji:

'Samo ja mogu smijeniti Bandića, ali bi ga iskoristio za promjene'

Vladimir Ferdelji portal (1)
Patrik Macek/PIXSELL
03.03.2013.
u 17:15

Smanjenje prireza predizborno je obećanje financijski neiskusnih. Ne zna se koliko Zagreb daje Dinamu a najviše bi trebao za masovni sport

Kompetencije i vjerodostojnost najčešće su riječi koje je u “Nedjeljom u 2” izgovarao Vladimir Ferdelji, kandidat za gradonačelnika Zagreba iza kojeg su HSLS, HSS i Zelena lista. Kad ga je smijenio s mjesta pomoćnika ministra premijer se ispričao građanima što će dobiti još šest plaća.

- Premijer mi se još nije ispričao za nešto što je rekao znajući kako funkcioniraju ljudi kojima je okružen. Nikad u životu nisam uzeo što nisam zaradio - obrazložio je Ferdelji zašto nije uzeo tih šest plaća.

Ja sam vjerodostojan

Smatra da jedino on može ugroziti Milana Bandića, jer ako mu Rajko Ostojić bude protukandidat, Bandić će dobiti i četvrti mandat. Ferdelji se uzda u svoj životopis.

- Puno je bolji od protukandidata, jer sam 20 godina bio direktor najveće proizvodnje regulacijskih uređaja u svijetu, plaća nikad nije kasnila, niti je bila manja od prethodne, i nikad nitko nije dobio otkaz kao višak. Dokazao sam se na mikrorazini, ispekao sam zanat za razliku od protukandidata. I imam vjerodostojnost. Nikad neću obećati što neću ostvariti - rekao je Ferdelji. Ni u kom slučaju ne kani gradom populistički upravljati kao Bandić već bi na svakom mjestu postavio ljude s kompetencijama i odgovornošću tako da je i strankama koje ga podržavaju rekao da neće dobiti poslove u gradu samo zato što su iza kandidature.

- To što neće dobiti poslove je u njihovu korist, jer ako se to objektivizira i svede na kompetencije, dugoročno gledano to je i njihova korist, rekao je Ferdelji zagovarajući princip sposobnosti, a ne poslušnosti.

Premijerov argument

Bandić nakon tri mandata o gradu zna više i od njega, ali on zna rješenja te bi stoga Bandićevo znanje iskoristio jer bi to ubrzalo promjene. Milanović pak nije iskoristio Ferdeljijevo znanje “jer je navikao na partijski način funkcioniranja i argumente sile”, dok je autoritet premijera izgubio onog trenutka kad se morao pozvati na to da je predsjednik Vlade. Prigovorio mu je i što oko sebe okuplja poslušnike, a ne kompetentne.

Ferdelji je svojim ljudima kao direktor rekao da nikad ne ponavljaju njegovo mišljenje.

- Jer ga znam! Želim čuti suprotno mišljenje i argumente koji ga potkrepljuju! - poentirao je dodavši kako je veličina vođe tima i u tomu da prizna da je pogriješio. Zagrebom se upravlja kako se velikim sistemima ne upravlja, rekao je, zauzimajući se za decentralizaciju s kojom bi gradske četvrti dobile veće ovlasti i u novcu i u kompetencijama. Bitna mu je i transparentnost poslovanja, te kadroviranje koje drži do kompetencija, a ne poslušnosti.

U Zagrebu su mu važna tri projekta, zbrinjavanje otpada, Zagreb na Savi i informatizacija uprave i prometa. Kad bi bili završeni idejni projekti sa sve te tri ideje izašao bi na referendum jer bi se realizacija tih projekata protegnula na više mandata, a referendum obvezuje. Zagreb na Savi ima četiri cilja, stabilizaciju podvodnih voda i toka Save preko četiri hidrocentrale i odteretnog kanala, što bi uključivalo urbanistička rješenja na slobodnom prostoru unutar dvaju nasipa, te luka u Rugvici koja bi otvorila nastavak vodnog puta kao transportno najjeftinijeg za prekomorsku robu koja bi nakon 130 km nastavila vodnim putem preko Save, Dunava i Rajne.

Za smanjenje prireza u Zagrebu kaže da je to predizborno obećanje nekih protukandidata koji nemaju financijskog iskustva, jer kako misle vratiti dug od, govori se i o 10,5 milijardi kuna. Kao predsjednik gospodarsko-socijalnog vijeća nije mogao dobiti podatak koliko novaca grad izdvaja za Dinamo. U profesionalni klub treba izdvajati koliko on doprinosi marketingu grada, ali najveći dio treba izdvajati u masovni sport.

Ali, prije svega treba mijenjati formulu prema kojoj su klubovi i udruge građana i profesionalni klubovi, te bi od transfera igrača dio morao dobiti i klub iz kojeg je igrač potekao.

Ferdelji smatra da narod još nije preuzeo odgovornost za vlastitu sudbinu, te se nada da će ovi izbori pokazati da su u tom smislu građani Zagreba sazreli. 

>> Ferdelji: Moramo promijeniti neznalice i pokvarenjake

Komentara 68

HO
hordubal
10:30 04.03.2013.

šteta jedino što ga HSLS podržava, inače bi bio idealan kandidat

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
21:47 03.03.2013.

Samo HDZ može smijeniti Bandića i donijeti Blagostanje i Nitko Drugi.

AN
ankicascreiber
22:56 03.03.2013.

@ georgij nije tocno, to Ferdelji nije rekao. Ferdelji je rekao ako bude izabrana lista na kojoj je Darinko Kosor, onda ce Kosor biti nesto. Medutim Ferdelji nije rekao da ce u Kosor nesto krojiti. HSLS i Kosor su toliko mali i sitni da ne mogu ucijenjivati Ferdeljija, ali mi dobro dodu kao mali od kuzine, jer ne mozes sam voditi kampanju. trea netko ici okolo i lijepiti postere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije