Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i sport

Sada smo prvi, sve smo pobijedili i napravili gol razliku 101:6

'13.11.2010. NK Poznanovec, Poznanovec - Mladi nogometasi Nogometnog Kluba Poznanovec najbolji su u svojoj ligi. Nakon 11 odigranih kola postigli su preko 90 golova, a trenira ih Alojz Jakopec Pancev.
'Matija Topolovec/PIXSELL'
25.11.2010.
u 16:25

Među nogometašima bile su i tri nogometašice. Dvije su odustale, a Marija Jakuš je standardna igračica

U nekoliko godina igranja generacija mladih nogometaša Inkopa rođenih 1996. i 1997. godine drugi je put pred ulaskom u viši rang natjecanja. Kao mlađi pioniri ušli su u Prvu županijsku nogometnu ligu prije tri godine, a sada će po svemu sudeći ponoviti taj uspjeh kao stariji pioniri. Naime, iako su kao mlađi pioniri izborili viši rang, kada su ušli u stariju dobnu kategoriju morali su se vratiti u rang koji su im ostavili njihovi prethodnici.

– Ovo je doista zanimljiva i rijetko dobra generacija mladih nogometaša. Počeo sam s njima raditi prije pet godina, a upravo njihova volja, ljubav prema nogometu i napredovanje, održalo nas je tako dugo zajedno – kaže trener ove ekipe podmlatka Inkopa Alojz Jakopec, poznat pod nadimkom Pančev, koji je u trenerske vode krenuo prije sedam godina.

Uglavnom su gubili

– U početku ih nije bilo ni desetak, uglavnom su gubili utakmice, no vidio sam kod njih jednu veliku želju za radom. Tada sam im rekao da pokušaju vidjeti kod prijatelja u razredima da dovedu još zainteresiranih te sam si i sam dao truda i već za iduću sezonu okupili smo oko 15 mladih nogometaša. Puno radimo, imamo od četiri do pet treninga tjedno, klinci su odlični i rezultat nije mogao izostati – kaže trener Jakopec. Tako su vrlo brzo kao mlađi kadeti osvojili drugo mjesto u Drugoj županijskoj ligi i plasirali se u Prvu, gdje su osvojili četvrto mjesto. Kao stariji pioniri morali su se vratiti u Drugu ligu, gdje su sada prvu polusezonu završili s maksimalnim učinkom. U 12 kola zabilježili su svih 12 pobjeda, s gol-razlikom 101:6. Zanimljivo da su s godinama u svom pogonu okupili dvadesetak mladih nogometaša, među njima i tri nogometašice. Dvije su prestale igrati, ali jedna, Marija Jakuš, standardna je igračica prve momčadi, igra u veznoj liniji i već bi iduće sezone trebala prijeći u prvoligaški ženski nogometni klub Pregradu.

Vjerojatni rastanak

– Lijepo je raditi s ovim mladima, koji s velikom ljubavlju i entuzijazmom pristupaju radu. Živi su primjer kako mladi nisu vezani samo uz računala i različite poroke, već ih je moguće dobiti i na sportske terene na predani rad. Vjerujem da će iz ovih redova niknuti barem četiri, pet nogometaša za koje će se čuti u Zagorju, a možda i šire – kaže Alojz Jakopec. Nažalost, i u sportu su neizbježni rastanci. Nakon sedmogodišnjeg rada s podmlatkom Jakopcu se sve više nudi angažmana za rad sa seniorskim ekipama, i sve je izglednije da će jednu takvu ponudu prihvatiti na proljeće. No, vjeruje da će ovaj naraštaj Inkopa nastaviti i dalje na započetom dobro uhodanom putu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije