Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 100 ozljeđenih

SAD upozorio na mogući napad u Moskvi prije dva tjedna, savjetovali su izbjegavanje koncerata

Shooting and blast reported at concert hall near Moscow
Foto: STRINGER/REUTERS
22.03.2024.
u 19:26

Veleposlanstvo je izdalo upozorenje nekoliko sati nakon što je ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) objavila da je spriječila planirani napad na sinagogu u Moskvi

Ruski mediji javljaju da je u petak navečer došlo do pucnjave u koncetrnoj dvorani Crocus City u Moskvi. Prema posljednjim informacijama, ubijenih je najmanje 40 a ranjenih više od stotinu. U pucnjavi su sudjelovale najmanje tri osobe, a na vrlo uznemirujućim snimkama koje se šire društvenim mrežama, mogu se vidjeti četiri napadača.

Sumnja se da su napadači u vojnim odorama detonirali i bombe koje su uzrokovale veliki požar. Dvorana još uvijek gori, a strahuje se da bi moglo biti zarobljenih. Na sličan scenarij prije dva tjedna Rusiju je upozorilo američko veleposlanstvo, nakon što su ruske sigurnosne službe spriječile planirani napad na sinagogu izveden od ćelije Islamske države.

Upozorenje su objavili 8. ožujka, a u njemu je, između ostalog bilo navedeno da bi se trebali izbjegavati koncerte i gužve, a građani SAD-a pozvani su da odmah napuste Rusiju.

Veleposlanstvo je izdalo upozorenje nekoliko sati nakon što je ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) objavila da je spriječila planirani napad na sinagogu u Moskvi u organizaciji ćelije militantne sunitske muslimanske skupine Islamska država. Reuters navodi kako je nejasno jesu li ta dva priopćenja povezana.

VIDEO Šojgu posjetio tvornicu oružja u Rusiji

Komentara 4

Avatar CarLudnice
CarLudnice
23:04 22.03.2024.

Ruski predsjednik nazvao je upozorenja ‘otvorenom ucjenom‘ Zapada i pokušajem ‘zastrašivanja i destabilizacije našeg društva'..... I mi imamo takvog najpametnijeg egoistu, koji nikog ne sluša 🤡

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
21:25 22.03.2024.

Ovo je teroristički napad. Tko god to bio treba ga uhvatiti i pospremiti u neki zatvor. Ubijati ljude na koncertu? Nezgodno je što se Rusija zamjerila mnogima. Tko je to tamo u Moskvi uradio još nije poznato. Saznat ćemo, ali do tada Rusi trebaju barem dio sigurnosnih snaga izdvojiti za zaštitu velikih skupova. Tko god da su žrtve, pogotovo mladi, teško je prihvatiti da su mrtvi. I sad je trenutak da rusko državno vodstvo razmisli treba li im ovaj rat i da li je bolje smirivati situaciju i živjeti kao što su živjeli prije deset godina. Druga opcija je nastaviti s ratnim naporima i prepustiti Rusiju praktički svakome da radi što hoće. To je od svega najgluplje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije