Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI ZAKON
Povratak na članak

SAD prijeti Kini sankcijama zbog statusa Hong Konga

Peking je objavio nacrt zakona o nacionalnoj sigurnosti po kojem bi se u Hong Kongu uspostavile kineske obavještajne agencije. Taj je dokument izazvao strahove za sudbinu formule "jedna zemlja, dva sustava" koji vlada u Hong Kongu otkad je ta britanska kolonija vraćena 1997. pod kinesku upravu.

Komentari 14

AS
aspiranto1950
21:28 24.05.2020.

Teško će Kina staviti pod kontrolu te Honkongožane sa engleskim imenima i kineskim prezimenima.

VL
Avatar EtTore
EtTore
21:29 24.05.2020.

Ne diraj HK!

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
07:31 25.05.2020.

Logicno se vidi da se Kinu napada sa prosvjednicima koji su naivni da prave nerede pa onda ako Kina stoji po strani i nista ne poduxima onda se optuxuje Kina da Mn ije sposobna rijesit problem. Sada kad je Kina dosla do odgovora na te razbijace Hongkonga sa zakonom Kineske sigurnosti nije dobro jer ce se pohvatsti svi koji prave terorizam u Hongkongu i uspostavit normalan zivot. Pitanje je gdje stoji da vanjske sile imaju pravo se mjesati u unitarnje poslove Kine???!!!. Dokle se se ignorirati da Zapad i Americka vanjska politika pravi nasilne sankcije i optuzivanje Kine u rijesavanju problema u unutarnjim poslovima Kine. Kina se nemijesa nigdje u svijetu u unutarnje poslove drugih zemalja.pogledajmo naprimjer u Afganistanu Americka Vanjska Politika se je umjesala pri sd la je Talibanima da istjera Ruse iz Afganistana radi svojih interesa pa je izbjegla ispunit obecanje Talibanima pa je presla k opoziciji Talibana i ratuje jos dan danas protiv njih .To je kostalo Americku vanjsku politiku puno novaca i ratnih zrtava a i Rusenje svjetskog centra u neviorku . Sada su pristali se pomirit sa Talibanima jer ih nisu u stanju pobijedit u Afganistanu a i izgubili su rat u Vitnamu jer nidu poslusali Francuze kojima su radili iza ledja da bi oni usli u Vietnam Radi svojih interesa. I rekli su Amerikancima kad mi nismo uspjeli pobijedit koja smo najbolja vojska svijeta necete ni vi. Pitanje je ibto ko je Amerika da ona moze zaustavit financije Kini u tom svjetskom financijskom centru

VL
Avatar DeborahTV80
DeborahTV80
22:23 24.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅m

VL
SI
sisavac
08:36 25.05.2020.

ove godine će američke high tech kompanije imati skoro 50 mlrd dolara manje narudžbi. sve od kineza. malo pratite kretanje dionica ovih tajvanaca koji rade dio čipova za huawei, otkako su ameri uveli dodatne sankcije, ne spava se u tajvanu više mirno. priča o 12 mlrd dolara za tvornicu koju će graditi u americi je super, samo... za koga?! američki radnik košta više od kineskog, tajvanskog. u natjecanju u snižavanju troškova izgore oni koji se ne prilagode. nek amer svoj iphone proizvede u americi, od američkih dijelova, i nek ga prodaje. amerika je u velikom zaletu, ne libi se prijetiti više nikome, saveznike ionak nema, već podanike, vazale, koji bespogovorno slušaju da bi imali pristup američkom tržištu. uvode sankcije kini, rusiji, iranu, i ne samo njima... bez odluke un-a to je malo više od zanimljive teme. ameri su srušili cjelokupni međunarodni sustav bilo u trgovini, sigurnosti, ekologiji, svemu. ameri druge optužuju da krše sporazume, izađu iz njih i odmah idućeg tjedna npr. testiraju raketu koju ne bi smjeli ni imati da su se sami pridržavali sporazuma...

VL
AN
.anticenzura4
22:00 24.05.2020.

U Italiji sve zivo bankrotiralo tamo gdje su se Kinezi doselili, veli zena sto ima frizerski salon, kako cu ja drzati otvoreno, kada ja moram platiti radnike i porez drzavi, a u njih frizura 8 eura, i radi im roblje iz Kine sto dopeljaju i to rade od ujutro od 9 do navecer do 9, bez pauze, kamere ih snimale, i uopce ne placaju porez drzavi, i ne daju klijentima racune, nego sve na crno naplacuju, svakog drugoga klijenta. A spavaju u baracetinama, svi zajedno. To je katastrofa za svaku zemlju i ekonomiju, potop suverene i uredne pravne drzave, i povratak u dzungu u robovlasnicko drustvo.

VL
AN
.anticenzura4
22:09 24.05.2020.

Kinezi u Italiji falsificiraju i laze diplome, imaju tamo nekoga svoga Italijana mafijasa sto im stampa diplome za novce, i onda otvaraju ducane i svakakve obrte, i sire taj mafijaski sistem jeftine konkurencije, i crne bijede i mizerije, i onda svi bankrotiraju oko njih, Ima video na Youtubu koga zanima, puno videa o njima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.