Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA
Povratak na članak

SAD potvrdio hakerski napad na ministarstvo trgovine. Neki smatraju da iza svega stoji Rusija

SolarWinds na svojoj internetskoj stranici navodi da su njezini klijenti većina najbogatijih američkih kompanija, 10 vodećih američkih telekomunikacijskih kompanija, svih pet zapovjedništava američke vojske, ministarstvo vanjskih poslova, NSA i ured predsjednika

Komentari 2

SI
sisavac
08:13 14.12.2020.

to je svakodnevnica u rusiji, iranu, siriji, gdje zloćudni softver svako malo pokvari neku elektranu, neki pogon. al to nikog ne zabrinjava posebno, to se čak slavi, smiju im se, vole ljudi kad drugi imaju problema, pa se spominju neke zapadne tajne službe, kao uspjele su... zapad očito jako muči činjenica dato što oni rade drugima, se naveliko počelo i njima raditi. i da nema nikakve zaštite od pametnih napada, ako je tvoj sustav na bilo koji način povezan sa internetom. zanimljivo da se ove provale događaju u sustavima koje je prije štitio kasperski, a usa politika je zabranila korištenje tih antivirusnih rješenja, jer su kao ruska, pod nadzorom ruske države. što je očito veliki problem u zemlji koja ima nadzor nad čitavom industrijom, i to joj je ok, al je problem ako neka druga zemlja, kina, npr., bi imala sličan nadzor, uvid. nama bi to sve trebalo biti jednako problematično, al pošto smo mi po zapadnim utjecajem, smetaju nas 'tuđi'. a tuđi su nam u biti svi.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:36 14.12.2020.

Samo ba,ba, ba prenio Reuters.Odmah vjerujem tuzite ih Dzonsonu. Ko

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.