Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZIVANJE MIŠIĆA

SAD poslao bombarder B-52 u prelet iznad Korejskog poluotoka

B-52
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.01.2016.
u 10:40

"Radi se o pokazivanju američke privrženosti našim saveznicima u Južnoj Koreji, Japanu, kao i obrani američkog teritorija"

Američke oružane snage poslale su danas svoju leteću tvrđavu, bombarder B-52, u prelet iznad Korejskog poluotoka, nakon što je Sjeverna Koreja prošloga tjedna izvela novi nuklearni pokus.

Bombarder je u niskom letu preletio južnokorejski grad Osan, a vojska navodi kako se radi o očiglednom pokazivanju mišića. 

"Radi se o pokazivanju američke privrženosti našim saveznicima u Južnoj Koreji, Japanu, kao i obrani američkog teritorija", naveo je zapovjednik pacifičkih oružanih snaga, admiral Harry Harris Jr.

"Test kojeg je izvela Sjeverna Koreja je flagrantno kršenje međunarodnih obveza. Združene američke vojne snage nastavit će u Indo-azijsko-pacifičkom području raditi sa svim našim regionalnim saveznicima i partnerima na očuvanju sigurnosti i stabilnosti", kazao je američki vojni zapovjednik.

Sjeverna Koreja u srijedu je objavila da je uspješno po prvi put izvela pokus s hidrogenskom bombom, no stručnjaci su nakon analiza doveli u pitanje istinitost te informacije navodeći da se radi o pokusu manje snage od one koju bi izazvala takva bomba.

Američki bombarder vratio se nakon preleta u svoju bazu na pacifičkom otoku Guamu.

>> Sj. Koreja: Uspješno smo testirali termonuklearnu bombu! Vijeće sigurnosti UN-a sazvalo izvanrednu sjednicu

>> Eksplodirala bomba tisuću puta jača od hirošimske

Komentara 18

TO
toljaga22
10:51 10.01.2016.

e da je 91-e preletio iznad Beograda...

TO
toljaga22
10:50 10.01.2016.

koja grdosija

1K
100%kaj
11:38 10.01.2016.

Stvarno ne razumijem ove amerikance, kaj im to treba. A kad ovi odgovore na provokacije onda je Koreja luda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije