Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD POKREĆE POMORSKU OPERACIJU

Huti blokirali važan tjesnac: 'Ne plašimo se ni Amerike ni njihove koalicije

20.12.2023.
u 13:16

"Ovo je izazov za međunarodnu zajednicu i zahtijeva kolektivnu akciju. Stoga najavljujem operaciju Prosperity Guardian, važnu novu multinacionalnu sigurnosnu inicijativu", kazao je američki ministar obrane Lloyd Austin.

Komentara 18

ST
stomiovotreba
16:25 20.12.2023.

Interesantno je da ni jedna arapska zemlja ne učestvuje u tzv. "koaliciji".

SA
saudinus
14:26 20.12.2023.

Opet Šiie dokazuju da imaju više muda od ostalih islamista. Naravno da Iran i Moskva koriste proxy Hute da rade nemire. Uvjeren sam da nitko prstom nebi mrdnuo da ih Židovi roknu kao što rade Arapima Gaze.

HO
homofobic
15:00 20.12.2023.

Smeta me sto medunarodna zajadnica vec puno preko stoljeca ima konvencije o ratu, banditizmu i gusarstvu ali tvrdoglavo izbjegava propisane procedure i kazne makar se stalno pozivaju na te konvencije. Recimo banditizam je vrlo detaljno reguliran i opisan. Osoba u civilnom ruhu bez znakova vojne propadnosti s oruzjem u rukama je bandit! Ako ima dobro vidljive oznake na civilnoj odjeci je borac a ne bandit. Uhvaceni bandit nema pravo na sud i trenutno ga se strijelja bez pokopa. Gusarstvo je opisano precizno napadanje na trgovacke brodove radi otimanja tereta ili uzimanja taoca za kasniju otkupninu. Medunarodne mornaricke snage krstare ugrozenim podrucjem i love gusare, po hvatanju ih se odveze u najblizu luku sude im mornaricki oficiri medunarodnih snaga i po utvrdenju da su gusarili slijedece jutro ih se vjesa s jarbola mornarickog broda uz pokop na moru ili kopnu. Vjerujem da bi hitnost i neminovnost procesa vrlo odgojno djelovaje na sprecavanje nepozeljnih aktivnosti kao sto je bilo i u proslosti kada je britansko, francusko, spanjolsko, portugalsko i americko brodovlje osiguravalo megunarodnu trovinu s vrlo rijetkim i kratkotrajnim smetnjama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije