Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kalifornija

SAD: Otkriven novi slučaj kravljeg ludila

tele
Tomislav Miletić/Pixsell
25.04.2012.
u 09:18

Zaražena je krava otkrivena na farmi u Kaliforniji, a uskoro će s ostatkom stada biti zaklana

Godišnjim testiranjem koje uključuje oko 40.000 krava u SAD-u je otkriveno da je jedna zaražena kravljim ludilom. To je ukupno četvrti slučaj opasne bolesti zabilježen u SAD-u, piše USA Today.

Riječ je o atipičnom i rijetkom soju kravljeg ludila, istaknuo je veterinar i voditelj ureda za nadzor u poljoprivredi i stočarstvu John Clifford. Zaražena životinja otkrivena je na jednoj farmi u središnjoj Kaliforniji, a vlasti su objavile da će ona s ostatkom stada uskoro biti zaklana. Također je objavljeno da nema opasnosti da će se bolest proširiti kao i da su kravlji proizvodi u zemlji potpuno bezopasni.

Iako je kravlje ludilo opasna bolest, čovjek se njome može zaraziti samo ako konzumira meso zaražene životinje, no ne i ako pije njeno mlijeko. U SAD-u su otkrivena još tri slučaja bolesti između 2003. i 2006. godine, a najveća epidemija u povijesti zabilježena je 1993. u Velikoj Britaniji.

 

Ključne riječi

Komentara 2

NT
N.T.P.
10:42 25.04.2012.

Svaka bi krava poludela . Svi je vuku za sise aniko je hebe

WA
wahr
09:26 25.04.2012.

Zar iz Amerike....pa navikli smo da se sra****dogadjaju samo u zemljama u razvoju. Navikli smo da je Amerika lijepa kao Hollywood, da je tamo sve najzdravije, najpametnije i svi su najsretniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije