Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD traži političke saveznike na afganistanskoj političkoj sceni

SAD i dalje ustraje na dobroj suradnji s Afganistanom

holbrook-karzai
24.10.2009.
u 14:38

Sjedinjene Američke Države će prihvatiti pobjednika afganistanskih izbora kao svog partnera, pa makar Karzai i ne pobijedio. No, izaslanik SAD-a u Afganistanu i Pakistanu, Richard Holbrook izrazio je želju za nastavkom suradnje s Hamidom Karzaijem s kojim "nema problema".

Sjedinjene Američke Države će prihvatiti pobjednika afganistanskih izbora kao svog partnera, pa makar Karzai i ne pobijedio.

No, izaslanik SAD-a u Afganistanu i Pakistanu, Richard Holbrook izrazio je želju za nastavkom suradnje s Hamidom Karzaijem s kojim "nema problema". 7. studenog u Afganistanu će se u drugo izbornom krugu odlučivati o tome tko će u nadolazećem mandatu voditi zemlju.

Nakon što su ustanovljene nepravilnosti u prvom izbornom krugu, nakon kojeg je Karzai proglašen pobjednikom, odnosi između SAD-a i afganistanskog su vođe napeti.

Holbrook je naglasio da vjeruje kako će u drugom krugu izborni proces teći bez problema. Predstavnik Sjedinjenih Država također se osvrnuo na nedavne napise kako se pakistanska vlada protivi uvjetima za dobivanje vojne pomoći od strane zapadnog saveznika. Ozbiljno razmatramo promjenu strategije, no ne želim dati konkretan odgovor jer je odluka na predsjedniku - rekao je Holbrook.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:09 24.10.2009.

na slici....Holbrook (americki cionist) i Karzai diler opijuma se rukuju.....pametnom dostatno

IZ
izgnanik
14:55 24.10.2009.

Vi meni novi mandat ja vama novi ugovor o opijumskoj suradnji.Tek toliko ovaj put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije