Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rođena 8-milijardita stanovnica Zemlje
Povratak na članak

'Šačica milijardera kontrolira onoliko bogatstva koliko i najsiromašnija polovica svijeta'

Šačica milijardera kontrolira onoliko bogatstva koliko i najsiromašnija polovica svijeta. Najbogatiji će živjeti i 30 godina dulje od najsiromašnijih, rekao je António Guterres

Komentari 4

AC
acer7
11:47 16.11.2022.

5% stanovništva ima bogatsva kao ostalih 95% skupa

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:50 16.11.2022.

ja sam mislio da su samo rusi problem.... a kad ono, milijarderi?! zar par milijardera pojede više od 5 milijardi ljudi?! živi u više prostora nego tih 5 milijardi ljudi? sad ništ nije jasno, bogat, uspješan čovjek je problem... gomila sirotinje nije... kad bi milijarderi svoj novac podijelili sirotinji, dal bi kroz neko vrijeme svijet bio bolji? ne, sve dok bi novca bilo, siromasi bi malo bolje 'živjeli'. al onaj koji nije privrijedio novac, ne zna ga ni trošiti da stvori novu vrijednost. zato propadamo, jer sve više svojih prihoda dajemo sirotinji. jedino pravo koje siromašnima treba ukinuti jest biračko pravo. uvesti neki limit prosječnih prihoda i poreza kojeg uplatiš. i mi imamo kaste, samo ih skrivamo.

VL
DR
Drinko
11:46 16.11.2022.

Ne samo to nego na svojim sastancima donose odluke koje utječu na svijet a mnoge nisu dobre kao i izjave beskorisnim ljudima i kako ih se rješiti a naj bolje rješenje je naravno rat nekakva pandemija itd

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.