Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasna odluka

Saborski odbor: Linićeve optužbe bez osnove, MUP radio po zakonu

\'13.09.2010.,Zagreb - Sjednica saborskog istraznog povjerenstva za utvrdjivanje cinjenica u vezi privatizacije Ine. Slavko Linic pozvan je da svjedoci o svojim saznanjima o Ini. Photo: Jurica Galoic/
Jurica Galoić/Pixsell
09.06.2011.
u 12:50

Linić je optužio ministra Karamarka te ravnatelja policije Grbića za zloporabu položaja i ovlasti

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost većinom glasova, uz izdvojeno mišljenje trojice oporbenih članova, usvojio je zaključak svoje radne skupine prema kojem nije utvrđeno nezakonito postupanje Ministarstva unutarnjih poslova glede navoda i optužbi iz predstavke zastupnika Slavka Linića. Trojica oporbenjaka tvrde, pak, da je nadzorom utvrđeno da policija nije postupala po zahtjevu DORH-a koji također nije naložilo izvide Policijskoj upravi primorsko-goranskoj te kažu da je jasno da je anonimni podnesak toj policijskoj upravi uputilo ravnateljstvo policije.

Članovi radne skupine odbora osnovane kako bi provjerili navode iz Linićeve predstavke o zlouporabi položaja i ovlasti ministra Karamarka te ravnatelja policije Olivera Grbića i glasnogovornika ravnateljstva Krunoslava Borovca, utvrdili su kako navodi iz predstavke nemaju osnove kao i da nije bilo nezakonitog postupanja osoba u ravnateljstvu policije niti zlouporabe položaja i ovlasti ministra Karamarka .

Igor Dragovan, Ranko Ostojić i Dino Kozlevac ne misle tako nego su dali izdvojeno mišljenje u kojem ističu da je Linić, prije nego što je utvrđena osnovana sumnja za počinjenje kaznenog djela, izvrgnut javnoj diskreditaciji. Diskreditaciji je izvrgnut temeljem anonimnog podneska i priopćenja MUP-a u kojem se tvrdilo da je povezan s ratnim profiterstvom u Rijeci 1991. godine. Glavni tajnik SDP-a i zastupnik Igor Dragovan u izjavi novinarima kazao je kako je Karamarko svjesno obmanuo javnost jer je 18. svibnja na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova objavio priopćenje da je policija u slučaju anonimne prijave protiv Linića postupala po nalogu državnog odvjetništva, a nadzorom je utvrđeno da riječko državno odvjetništvo nije dalo nikakav nalog.

Budući da je prvi dio konferencije za tisak predsjednik odbora Ranko Ostojić iskoristio da kaže službeni stav odbora, a ostak konferencije za tisak govorio u svoje ime, na to je konferencijom za tisak odgovorio Tomislav Čuljak (HDZ), potpredsjednik odbora.

- Ovo izdvojeno mišljenje nastavak je daljnje politizacije i pritiska na rad policije i čelnih ljudi policije. To nije dobro, osobito kada to rade političke stranke, nastavio je Čuljak. Kazao je da je državni odvjetnik potvrdio da je u ovom slučaju policija postupala u skladu sa zakonom, a drugi imaju svoje razloge zašto žele producirati daljnje priče - zaključio je.

Komentara 34

OB
-obrisani-
13:33 09.06.2011.

volimsvoje, gde su bre tvoi: ledeni, h2so4 i ostali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
13:09 09.06.2011.

komunist linic sa svojim drugovima i drugaricama opet dobio po tamburi,s ad su u skoku

KP
KPJ.p2p.SDP
13:33 09.06.2011.

Nitko ne sme da dira druga Linića.........bre..!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije