Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan žena u saboru

Glasnović: Čestitam svim ženama što trpe manijake. Mrak Taritaš: Budite svoje

Željko Glasnović i Anka Mrak Taritaš
Foto: Pixsell
08.03.2018.
u 11:09

Još učinkovitije moramo se zauzimati za suzbijanje podređenog položaja žena u obitelji, ali i sprječavanja i zajedničku borbu protiv svakog oblika nasilja i zlostavljena - poručio je Jandroković na početku zasjedanja

Međunarodni dan žena, ali i ratifikacija Istanbulske konvencije teme su s kojima su danas saborski zastupnici započeli zasjedanje, uoči rasprave o mini pravosudnoj reformi. Dan žena čestitao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, no čestitkama su se pridružili i ostali.

- Na današnji dan prisjećamo se dugogodišnje povijesne borbe žena za jednaka prava kao što ih imaju muškarci, pravo sudjelovanja na izborima, kojim im je prije 100 godina bilo uskraćeno, a koje danas podrazumijevamo kao neupitan aspekt naše civilizacije, pravo na obrazovanje, pravo na obnašanje funkcije u društvu, gospodarska i socijalna prava te sva druga prava osigurana zakonom. No ta borba još uvijek nije završena jer još nije postignuta ravnopravnost. Još učinkovitije moramo se zauzimati za suzbijanje podređenog položaja žena u obitelji, ali i sprječavanja i zajedničku borbu protiv svakog oblika nasilja i zlostavljena. Stoga je naša zajednička odgovornost da i nadalje gradimo i promičemo tolerantno i ravnopravno hrvatsko društvo. Još jednom, svim ženama želim sretan Međunarodni dan žena – poručio je Jandroković na početku zasjedanja. I nezavisni Željko Glasnović čestitao je dan žena iako ne zna, dodaje, je li to marksistički.

- Mislim da nije. Evo čestitam svim ženama što trpe manijake, teroriste i najviše bih se zahvalio ženama koje su bile u ratu, koji su bile u sanitetskoj službi. Prave su bile, nisu trpjele budale, nisu patile od malignog ega, prave su bile. Evo hvala vama – kazao je Glasnović.

Dan žena dobra je prigoda da se pozove na ratifikaciju Istanbulske konvencije, smatra Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a.

- Želim da žene nikad ne zaborave da su ženska prava ljudska prava, da mi žene imamo pravo biti drugačije, a kolega Maras neka samo mrvicu dopusti da i drugi govorimo. Da mi žene imamo pravo biti drugačije, da imamo pravo biti samo svoje, da imamo pravo pokazivati osjećaje i trebamo biti takve. Jednako tako imamo pravo baviti se politikom, imamo pravo upravljati institucijama i nikad nemojte zaboraviti morate biti same svoje, voditi računa da stakleni stropovi za nas ne postoje, da ne postoji ni jedna prepreka koju mi ne možemo svojom tvrdoglavošću, svojom upornošću, svojom senzibilnošću preskočiti. Nema prepreka za nas i zato nemojte prepreke zaobilaziti, preskočite ih i odite dalje – rekla je Mrak-Taritaš te zamolila premijera da iskoristi svoje pravo i pošalje Istanbulsku konvenciju u Sabor i "neka posluša Europsku komisiju".

S njome se složio i SDP-ov Bojan Glavašević, te ustvrdio kako je jedina prava rodna ideologija ona koja već stoljećima ženama uskraćuje jednake prilike u društvu, a naziva se patrijarhat. Imat ćemo priliku do ljetne stanke napraviti nešto konkretno i ratificirati Istanbulsku konvenciju i želim vas sve pozvati da to učinimo, kaže on. - Smrt fašizmu, sloboda ženama. Svake godine dođe ovaj dan, svake godine poklanjamo ruže, izgovaraju se lijepe čestitke i želje, međutim na kraju dana kada dođe trenutak da se nešto napravi bojim se da smo svi ostali samo na riječima – poručio je Glavašević.

Komentara 25

MA
Marko1337
15:44 08.03.2018.

Gica ne razumije zašto nju nitko ne shvaća i prihvaća kao ženu. to truplo je najbolji dokaz da ipak treba treći spol za takve slučajeve

Avatar kravata
kravata
16:25 08.03.2018.

Da zene ne imenuju muskarce da su manijaci nebi to glasnovic ni rekao danas su manijaci oni koju su zenu prije 30 godina uhvatili za koljeno.

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
17:35 08.03.2018.

Glasnović bi mogao vikati živio drug titek, drugovi bi ga opet napali jer su polaliziranog mozga. Mikro mozgovima stvarno nema pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije