Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon afera

Sabo i Lovrić Merzel podnijeli ostavke na funkcije u SDP-u

sabo merzel
Foto: Pixsell
07.04.2014.
u 17:30

To je njezina politička odluka kojom je stranci željela olakšati situaciju – rekao nam je Berislav Živković, odvjetnik županice.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo podnio je ostavku na mjesto člana predsjedništva SDP-a, a sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel na funkcije u stranci, neslužbeno je potvrđeno Večernjem listu iz SDP-a.

Potvrdu informacije o ostavci pokušali smo dobiti i od samog Sabe, međutim mobitel mu je bio isključen.

– Gospođa Marina Lovrić Merzel danas me je prilikom razgovora u istražnom zatvoru zamolila da stranačkim tijelima prenesem njezinu odluku o zamrzavanju, odnosno ostavci na sve stranačke funkcije. Pa neka Predsjedništvo SDP-a odluči što će prihvatiti (suspenzija ili izbacivanje iz stranke, nap. a.). To je njezina politička odluka kojom je stranci željela olakšati situaciju – rekao nam je Berislav Živković, odvjetnik županice.

Pitali smo ga hoće li Lovrić Merzel dati ostavku i na funkciju županice.

– O tome još moramo razgovarati nakon što vidim što sve u spisu piše. To je prvenstveno pravno pitanje, a tek onda političko – rekao je Živković. 

Predsjedništvo raspravlja u srijedu

Dvoje članova Predsjedništva ostavke su podnijeli nakon afera zbog kojih je u posljednje vrijeme ozbiljno narušen ugled stranke, a prije nego što je o njihovim sudbinama u srijedu trebalo raspravljati Predsjedništvo SDP-a.

Podsjetimo, Lovrić Merzel prošlog četvrtka određen je jednomjesečni istražni zatvor te je pod istragom USKOK-a zbog osnovane sumnje na počinjenje zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zloporabe položaja i ovlasti u poticanju. Komentirajući njezin slučaj, predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je da će joj, ako je mali dio onoga za što se tereti istina, biti žao što je ušla u SDP. Dodao je da je na njoj da povuče moralne konzekvencije.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru pak tereti Sabu za zloporabu položaja i ovlasti, pronevjeru i prisvajanje 76.567 kuna prikupljenih od roditelja koji su za besplatno ljetovanje djece iz Vukovara plaćali troškove osiguranja. U optužnici protiv Sabe kao prvooptuženog navodi se i ime bivšeg direktora gradske tvrtke Komunalac Marinka Leke koji se branio šutnjom. Njega se tereti da je kao direktor tvrtke, a suprotno pravilniku tvrtke te na zahtjev Sabe, zaposlio Srđana Šijakovića na određeno vrijeme na radnom mjestu administratora za plovne putove.

Vukovarski SDP u čudu

Informacija da je Željko Sabo podnio ostavku na članstvo u Predsjedništvu SDP-a kod vukovarskih članova stranke izazvala je čuđenje. Kažu kako nitko od njih nije upoznat s tom odlukom te da je to najvjerojatnije njegova osobna odluka.

– Nemam saznanja o tome pa stoga to ne mogu niti komentirati, rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

HDZ: Ovo je spin Sabe i SDP-a

Danas su konferenciju za novinare održali i u HDZ-u gdje je ostavka Sabe također bila jedna od tema.

– Mislimo da je ovo spin Sabe i SDP-a. Ne bismo se iznenadili da sada na izvanrednim izborima u Vukovaru SDP nema svoga kandidata dok svakako očekujemo kandidaturu Sabe za gradonačelnika, rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Inače, među građanima Vukovara, pa i članovima SDP-a, prevladava mišljenje da će se Sabo sigurno kandidirati za mjesto gradonačelnika kao neovisan kandidat. Kažu kako on u tome planu računa na do sada učinjeno, ali i popularnost i populizam koji je provodio u protekle četiri godine otkako je na čelu grada. 

>>Sabo otkrio što je radio na aerodromu

>>Milanović o Merzel i Sabi: Afere uvijek čine štetu

>>Željko Sabo postaje vukovarski Bandić

>>Josipović o Merzel: Da sam ja u takvoj situaciji, dao bih ostavku

>>Imovina županice Lovrić Merzel vrijedna 560.000 eura

Komentara 103

KO
Kora
17:02 07.04.2014.

"Dajte, ne budite smiješni..." , znala je reći Lovrić-Merzel.

AN
Android
15:52 07.04.2014.

Oni su drugačiji. Oni su gori.

PE
PeroDZG
16:29 07.04.2014.

a sta je s funkcijama gradonačelnika i županice??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije