Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogi tražili da odstupi

Sabo članstvo u Predsjedništvu SDP-a stavio u mirovanje, kreću pripreme za lokalne izbore

Željko Sabo
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
20.10.2020.
u 12:42

Sabi se prebacivala njegova sudska presuda za pokušaj podmićivanja gradske vijećnice radi čega je i osuđen na kaznu zatvora od 8 mjeseci

S unutarstranačkim izborima u SDP-u i izborom novih čelnih ljudi stranke, ime Željka Sabe, bivšeg gradonačelnika Vukovara i saborskog zastupnika, postalo je problem. Sabo, koji je obnašao dužnost predsjednika vukovarske podružnice SDP-a kao i predsjednika SDP Vukovarsko – srijemske županije, na unutar stranačkim izborima izabran je za člana Predsjedništva stranke. Ta činjenica izazvala je kod novog predsjednika stranke Peđe Grbina i drugih brojne reakcije koji su tražili da Sabo odstupi. Naime, Sabi se prebacivala njegova sudska presuda za pokušaj podmićivanja gradske vijećnice radi čega je i osuđen na kaznu zatvora od 8 mjeseci. Prema riječima Sabe početkom ovoga tjedna taj problem je riješen.

- Poslao sam u središnjicu SDP-a dopis u kojemu svoj mandat člana Predsjedništva SDP-a stavljam u status mirovanja. Isto tako već ranije sam i dužnost predsjednika SDP-a Vukovarsko – srijemske županije stavio u status mirovanja i sada je županijsku organizaciju stranke vodi Davor Benić, rekao je Sabo za Večernji list.

Kaže i kako je sve ovo što radi u cilju priprema SDP-a i ostvarivanja što kvalitetnijih rezultata stranke na skorim lokalnim izborima.  

- U Vukovaru se događaju čudne za koje samo znaju Vukovarci, a koje koliko vidim nikoga previše ne interesiraju. Primjera radi vukovarskoj bolnici prijeti obustava isporuke lijekova dok naš gradonačelnik i njegov zamjenik, koji su izabrani u Hrvatski sabor, umjesto da rješavaju to pitanje rade na tome da se  po gradu obnavljaju njihovi predizborni plakati s prošlih parlamentarnih izbora kako bi valjda građane podsjetili kako su još tu, rekao je Sabo.   

Inače, Sabo je i ranije u svojim izjavama najavljivao vjerojatnu mogućnost kako će se na predstojećim lokalnim izborima ponovno kandidirati za gradonačelnika Vukovara. Stoga i ovu odluku o stavljanju u mirovanje svoga članstva u Predsjedništvu SDP-a i na mjestu predsjednika županijske organizacije stranke treba gledati na taj način. 

VIDEO Peđa Grbin izabran je za novog predsjednika SDP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije