Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam

Sa svojim zagorskim mlincima iz Jertovca putuju u daleku Kinu

'mlinci1_vip_zag_240510'
''
26.05.2010.
u 15:25

Mlinci su oduvijek bili simbol domaće kuhinje i rado prisutan prilog za svakim stolom, a nekad su bili usko vezani uz nedjeljni ili svečani ručak

Na najvećem međunarodnom sajmu robe široke potrošnje - CICGF - koji se od 8. do 12. lipnja održava u kineskom gradu Ningbuu, među 40.000 izlagača iz svih zemalja svijeta Hrvatska će preko Programa poticanja međunarodne konkurentnosti i internacionalizacije gospodarstva RH 2009. - 2010. predstaviti tridesetak tvrtki, među kojima se našao i konjščinski Kogutex, koji će na sajmu sudjelovati sa svojim domaćim mlincima.

Materijal već otputovao

– Na sajmu nastupamo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Agencijom za promicanje uvoza i izvoza, a promotivni materijal u Kinu je već otputovao avionom. Kogutex je 1991. osnovao moj otac Stjepan Gorički, kao obiteljsko poduzeće koje se bavi maloprodajom prehrambenih proizvoda i ostale robe široke potrošnje, a prva trgovina mješovitom robom otvorena je u Jertovcu. Unatoč dolasku konkurencije na naše područje u proteklih par godina, Kogutex bilježi lagani  porast ukupnih prihoda, što u uvjetima sve veće i jače konkurencije nije zanemariv podatak. Tvrtka danas ima pet prodajnih mjesta smještenih na području Konjščine i Zlatar Bistrice, a 2003. godine prijavili smo dopunu poslovanja, i u Jertovcu pokrenuli pogon za proizvodnju domaćih mlinaca, koje proizvodimo ručnim postupkom, koristeći se tradicionalnom recepturom, bez dodataka aditiva i ikakvih primjesa – upoznao nas je s poviješću obiteljske tvrtke Tomislav Gorički, Stjepanov sin, koji će izvorni hrvatski proizvod predstaviti na međunarodnom sajmu. Od 44 zaposlenika Kogutexa, desetak ih radi na proizvodnji mlinaca.

Mlinci su oduvijek bili simbol domaće kuhinje, te vezani uz samo podneblje Hrvatskog zagorja.

Dobar prilog

Starinskim domaćim načinom pripreme oduvijek su bili rado prisutan prilog za svakim stolom, ali dok su nekada bili potisnuti iz svakodnevne uporabe i usko vezani uz nedjeljni ručak i svečanije prigode, danas se uvelike konzumiraju u svim prilikama. Priprema je više nego jednostavna, a cijenom su vrlo pristupačni. Domaći mlinci te tvrtke zasad su dostupni diljem Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije