Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD PSA Valentina Međurečan cijeli život trpjet će zbog ugriza susjedova psa

S Valentinine trenirke ispirali smo krv i meso

12.01.2009.
u 16:05

Zbog zacjeljivanja rastrganih mišića na nogama od ugriza psa, Valentina Međurečan, 11-godišnja učenica OŠ Ferdinandovac danas nije bila na nastavi sa svojim vršnjacima. Još ni jednu noć od toga 9. prosinca nije prospavala mirno, još uvijek ne hoda bez pomoći štaka, trpi bolove u nozi gdje su joj oštećeni mišići, zbog toga neće moći još dugo ni na nastavu tjelesnoga odgoja, čeka je duga rehabilitacija i fizikalne vježbe, a i još plastičnih operacija na nogama.

Njeni roditelji Sonja i Alen žele upozoriti neodgovorne vlasnike da psu nije mjesto na ulici bez nadzora i bez uzice, a od vlasnika mješanca koji je izgrizao njihovo dijete razmišljaju tražiti i materijalnu naknadu za pretrpjelu fizičku i psihičku bol.

Spasila je torba
Sve se dogodilo iznenada, 9. prosinca kad se u hladno jutro, glave uvučene u topli kaput i sa školskom torbom na leđima, Valentina žurila na nastavu. Na putu prema školi napao ju je s leđa, ničim izazvan, susjedov pas mješanac. Ogroman, s lakoćom ju je oborio u odvodni jarak uz cestu i nad bespomoćnom djevojčicom počeo svoj bjesomučni obred.

- Školska torba ju je spasila da joj nije izgrizao glavu i lice. Ugriza je bilo po tijelu, rastrgani mišići nogu, s izgrizenih hlača Valentinine trenirke smo uz krv ispirali i komade mesa njenih nogu. Bilo je stravično.

Čak 56 šavova na unutrašnjoj strani bedra i hitan operativni zahvat u sklopu kojeg je odmah obavljena plastična opreracija i postavljen transplantat, dovoljno govore da će naše dijete imati vidljive tragove ugriza po nogama čitav život - vidljivo uzbuđena kaže njen mama Sonja, trudnica. Kakve će ona pak imati posljedice, još se ne zna, jer je sve to snažno proživljavala sa svojim djetetom, pa je od tada stalno pod sedativima.

Strah za nerođeno
- Sad ne mislim na sebe, iako strhujem od posljedica koje bi mogle, nakon šoka, ostati na nerođeno dijete - ističe Sonja. Jako je zabrinuta i za Valentinino zdravlje zbog njena buđenja po noći, noćnih mora. -Tko djetetu može platiti miran san - pita Sonja.

-Tu priča o posljedicama nije završena, jer bi i ružni ožiljci na nogama Valentini mogli stvarati psihičke probleme i traume kad bude djevojka. Trebat će još plastičnih operacija, a to znači još boli i isključenje iz škole i normalnog života - napominje Valentinin otac.


Podnesen prekršajni nalog i obaviješteno Odvjetništvo

Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko-križevačke, potvrdio je da je 9.12.2008. pas mješanac, koji se tijekom noći otrgnuo s lanca, napao 11-godišnju djevojčicu koja je ulicom išla u školu, srušio je u odvodni jarak te je više puta ugrizao za potkoljenice i natkoljenice obje noge. Daljnji napad je spriječio 44-godišnji vlasnik psa, koji je djevojčicu prevezao u Doma zdravlja u Đurđevcu. Nakon pružene prve pomoći djevojčica je prevezena u Opću bolnicu u Koprivnici, gdje je hospitalizirana, a tjelesne ozljede su teške. Veterinarska inspekcija je odredila zadržavanje psa u karanteni, a policija je nakon očevida protiv vlasnika psa podnijela prekršajni nalog zbog držanja životinje bez nadzora, iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te o tome obavijestila i Općinsko državno odvjetništvo u Đurđevcu.


Pas ponovno napao dijete

Iako je djevojčici prvi u pomoć priskočio vlasnik mješanca, 44-godišnji Zdravko Hrvojić, koji ju je otrgnuo iz zuba svojeg ljubimca i odvezao u đurđevački Dom zdravlja, odakle je prevezena u koprivničku Opću bolnicu, mnogi mu zamjeraju što nije odmah bolje zatvorio psa ili ga dao eutanizirati. To više što su njegova psa i prije napada na Valentinu bojali svi Ferdinandovčani koji su morali prolaziti uz Hrvojićevu kuću. Kažu da ga se Zdravko riješio tek kada je, nedugo nakon što je bjesomučno izgrizao Valentinu, napao i dijete Hrvojićeve rođakinje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije