Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

S računa banke ukrala 1,6 mil. eura pa si kupila stanove i vozila

novac
Arhivska fotografija
29.12.2011.
u 16:37

Bivša pomoćnica direktora Partner banke Vesna Bajuti osuđena je na pet i pol godina zatvora

Vesna Bajuti (54), bivša pomoćnica direktora Partner banke na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na pet i pol godina zatvora zbog krađe 1,6 milijuna eura s računa banke. Uza to, mora vratiti 700.000 eura jer joj je već oduzet dio imovine kupljen ukradenim novcem, a kako se nije pojavila na objavi presude, za njom će biti raspisana tjeralica jer je pritvor obvezatan za kazne veće od pet godina zatvora.

V. Bajuti bivša je pomoćnica direktora sektora platnog prometa Partner banke, a tijekom suđenja priznala je djelo te je izrazila kajanje. Novac koji je ukrala, prebacila je na račune u stranim bankama, da bi kasnije njime kupila stanove i automobile sebi i rodbini, a dio je novca i oročila.

Prema optužnici, sve se događalo od veljače 2004. do listopada 2008. kada je V. Bajuti bez znanja i suglasnosti ikoga u upravi Partner banke izrađivala lažna izvješća o uplatama iz inozemstva te taj novac prebacila na devizne račune u Deutsche Bank, Commerzbank i Hypo Alpe Adria Bank. Malo poslije toga novac je vratila na svoj račun, a da bi prikrila krađu, 2007. i 2008. kupila je tri stana s garažama i četiri automobila, dok je ostatak od 17.000 eura oročila. Olakotno joj je to što je djelo priznala, a otegotno visina šteta te činjenica da je Partner banku potkradala godinama.

Komentara 6

Avatar dariodario551
dariodario551
18:00 29.12.2011.

To je naša HDZovka ,a i iz dobre je familije,pa i to ćini plus kod izricanja presude

OB
-obrisani-
17:17 29.12.2011.

Pazi ti ovo "olakotno sto je priznala nedjelo a otegotno visina stete te cinjenica da je Partner banku potkradala godinama"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poslije svega sto je ucinila samo bolesna glava moze joj bilo sto uzeti kao olakotno...i jos nesto...s obzirom da je Partner banku potkadala godinama pitam se kakva je odgovornost (u vezi stim) njenih pretpostavljenih?

Avatar mf
mf
20:13 29.12.2011.

to je prikupila za Sanadera i Rubalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije