Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIDIJA BRKOVIĆ
Povratak na članak

S popisa je u obradi podataka maknuto 50.000 osoba, evo o čemu se radi

Iz inozemstva se mogao popisati tko je htio, naravno, ako je imao pristup platformi e-Građani, ali to ne znači da su ušli u ukupan broj stanovnika

Komentari 19

RI
rimac444
08:41 07.02.2022.

Popis stanovništva se proveo na najbolji mogući način s obziorm kakvih nas sve ima, a naročito bolesna nakaradna oporba, ostaci trule srboslavije, antihrvatskih medija...

VL
OC
OCB
07:41 07.02.2022.

Naši ljudi koji trenutno žive u inozemstvu su pobrkali terminologiju: državljanstvo-stanovnik. Trenutačno su stanovnici u inozemstvu i spadaju tamo u popis. Država je ipak mogla jednu prostu rečenicu, kratkog i jasnog značenja, uputiti ovim ljudima putem medija.

VL
SR
sibirski.rudnik
07:47 07.02.2022.

Sve zasluge Vladi, HDZ-u s orbiterima i naravno vrhovniku Plenkiju.

VL
Avatar Hipohondar
Hipohondar
07:19 07.02.2022.

Radi se o stravičnom amaterizmu, improvizaciji i nesposobnosti. A zake pitate?

VL
SR
sibirski.rudnik
07:48 07.02.2022.

Govoriš o drugim uređenim zemljama nrp. Ruanda i Jordan koje su ispred nas.

VL
RA
radolizem
07:37 07.02.2022.

Da se ovo dogodilo u nekoj drugoj zemlji, uređenoj demokraciji, odgovorni iz DZS dobili otkaze uz kaznenu prijavu - zlouporaba položaja i ovlasti. Naime, nisu obavili svoju dužnost, a to je da provdu realan, istinin i objektivan popis, pa suu počinili ogromnu štetu Republici Hrvtskoj i građanima. Da, koliko god to izgleda čudno, popis je bio od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a mi vidimo da oni to nisu učinili i da je statistička greška takva da je počinila štetu interesima Republike Hrvatske.

VL
AM
Axis Mundi
14:55 07.02.2022.

Bitno da je nepoznati popisivač mogao ući u stanove ili kuće onih koji se nisu prijavili online, vidjeti gdje i kako tko živi i ono najvažnije, postavljati sasvim privatna ili intimna pitanja koja se nužno ne postavljaju nepoznatim ljudima, naročito u vremenima kad svaka ptica na grani cvrkuće "đidipiar, đidipiar"; svaka čast, bez obzira na super dragost i korektnost obavljenog posla, nisu oni birali pitanja, ali realno i općenito - nismo ovce pasli skupa i nemaš me što pitati izvan okvira striktnog popisa, a to je brojčano popisati stanovništvo - jedan, dva, tri...tri milijuna petsto pedeset pet, šest, sedam tisuća... - niti to trebaju čitati službene osobe kojima se isporuče podaci (ili im se benevolentno isporuče online); sad ispada da se niti brojati ne zna, ali bitno je vidjeti koliko frižidera posjeduju građani, je li tko boravio više od godinu dana van Hrvatske ili je li ili nije u bračnoj, partnerskoj ili već kakvoj vezi. Hvala lijepo, ali ne tiče vas se. Iz objektivnih razloga nisam mogla preskočiti popisivača, no takvu vrstu popisivanja i ispitivanja ne podržavam, ma kako popisivači bili dragi, simpatični, krajnje strpljivi i korektni.

VL
DU
Deleted user
10:20 07.02.2022.

Da bi se utvrdio broj stanovnika u RH nije potreban nikakav popis. Potrebno je jednostavno urediti i pravilno voditi evidenciju. Tu krivicu snosi i vlast i građani. Prvi zbog loše organizacije uprave , drugi zbog nepoštivanja propisa kod prijava ia i odjava mjesta boravka i prebivališta. Broj glasača se ne može dovesti u vezu s brojem stanovnika. Pravo glasa imaju svi državljani RH ma gdje da žive.

VL
SU
sudrana
08:38 07.02.2022.

Sve zasluge Vladi, HDZ-u s i naravno vrhovniku zaštitniku i poticatelju korupcije

VL
NE
nešperlin
15:39 07.02.2022.

Mene zanima da li će broj vjernika (bilo koje vjere,ukupno) biti veći od broja popisanih i koliko po glavi dobivaju vjerske zajednice

VL
Avatar Marko
Marko
10:03 07.02.2022.

Zamislimo da se radilo o glasanju za neke izbore,za što se mnogi zalažu,kao jeftinije i transparentno...

VL
OP
opapara
08:39 07.02.2022.

čim više iseljenih veći postotak glasova za hdz

VL
CO
cocu
08:41 07.02.2022.

za 10 godina opet 10% iseljenih, past ćemo ispod 3.5 milijuna, opet će biti kriva oporba, bernardić itd.

VL
DU
Deleted user
09:59 07.02.2022.

U hrvatskoj danas nema ni 3.5 miljuna Hrvata... Da nema stanovnika to je svima i svugdje u Hrvatskoj viidljivo... ....treba napraviti registar stanovnistva iz kojeg ce se sve vidjeti... ....poceti posao sa najmaloljudnijojm zupanijom licko senjskom...itd

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.