Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak pregovora
Povratak na članak

S. Koreja i Japan nakon četiri godine ponovno 'razgovaraju'

Odnosi Tokija i Pyongyanga potpuno su prekinuti u kolovozu 2008. zbog ranijih nesuglasica i inzistiranja Sjeverne Koreje da nastavi s razvojem nuklearnog programa

Komentari 9

OB
-obrisani-
10:27 29.08.2012.

Sj. Koreja je pokazala cvrstinu i zilavost....a to UKUSA zemlje i njihov veliki vazal Japan respektiraju. Pokazi slabost i kolebljivost i evo ti vraga za vratom.........vodi tvoje ljude na sud...zagospodari ti ekonomijom, vojskom i vanjskom politikom. Cestitke Sj. Koreji zato jer je prisilila Japan da promijeni svoj stav u korejsku korist.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:35 29.08.2012.

Japan je gospodarski div, ali vojni patuljak kao i Njemačka u Europi. Sjeverna Koreja upravo obrnuto.

VL
UK
UKUSA
10:49 29.08.2012.

Japan je u konfliktu s Juznom Korejom na mnogo nacina. Juzna Koreja ugrozava japansku industriju. Japan i Juzna Koreja imaju granicni spor koji ponekad znade i te kako uzdignuti emocije. Japan i Juzna Koreja su jako nacionalisticki orijentirani. U interesu Japana je da se dvije Koreje nikad ne ujedine. Kad bi se dvije Koreje ujedinile one kombinirano bi bile jace, bogatije i utjecajnije od Japana ili bi bile negdje tu blizu Japanu. Juzna Koreja i Japan su americki sateliti obe dvije zemlje stacioniraju americke baze i vojsku otprilike kombinirano 60 tisuca vojnika. Obe dvije zemlje su u sukobu kao Turska i Grcka iako su u NATO paktu.

VL
UK
UKUSA
10:55 29.08.2012.

Normalno - to nije u interesu UKUSA zemalja pisati o zlocinima i nepravdi koju su napravili Japanci u Koreji. S druge strane UKUSA zemlje stalno obnavljaju stare rane izmedju Rusa i Poljaka. Godine 1919 u jednom danu je ubijeno 7 000 Korejaca u demonstracijama protiv Japana . See also: Japanese war crimes in Korea . Korean resistance to the brutal Japanese occupation was manifested in the nonviolent March 1st Movement of 1919, where 7,000 demonstrators were killed by Japanese police and military.

VL
Avatar intimus500
intimus500
10:59 29.08.2012.

ovi su dolje komentari toliko smiješni ..... kao da su prepisani sa nekih pamfleta iz bivše juge uz izmjenu naziva država ... jadno!!!!

VL
IR
irani
11:18 29.08.2012.

Jadnici nemaju niti zdravog razuma, ni znanja ni maste, a material za prepisivanje I'm je jako ogranicen. Zato stalno udaraju jedno te isto.

VL
PA
Perfidious Albion
13:13 29.08.2012.

Japan će pokušati "opipati" način razmišljanja novog sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una...... ................... Nek Japanci s svojim gospodarima u Washingtonu to napravu prije nego sto ode u krevet s svojom zenom.

VL
IR
irani
14:20 31.08.2012.

Otmice Japanaca sedamdesetih i osamdesetih godina proslog stoljeca nisu nikakva tajna i zna se kako su sjevernokoreanci otimali ljude na japanskom tlu. Zasto se o tome nesmije pisati? i ako se nesmije pisati zasto je onda navedeno u clanku kako je upravo to prepreka izgradnje odnosa?

VL
IR
irani
17:27 31.08.2012.

Japanski NHK kanal posvetio je ovoj temi prvih desetak minuta vijesti. Nece biti uspostavljanja diplomatskih odnosa dok sjevernokoreanci ne vrate sve otete. Interesantno kako su i Kinezi na CCTV vdonijeli ovu vijest, iako u kracem obliku. Naravno, svi slobodni svjetski mediji takodjer iznose detalje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.