Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

S groblja ukraden brončani kip “Dječak” kipara Vanje Radauša

dječak vanje radauša
Z. Čižmešija/24sata
09.09.2010.
u 09:16

S obzirom na to da je riječ o brončanom kipu, pretpostavlja se da je ukraden zbog preprodaje bronce. Policija je štetu procijenila na 75.000 kuna.

DONJA DUBRAVA – Brončani kip “Dječak” kipara Vanje Radauša ukraden je na mjesnom groblju u Donjoj Dubravi! Kip visok oko 70 centimetara stajao je na obiteljskoj grobnici obitelji Hirschler, a nestao je između 31. kolovoza i 8. rujna. Zbog povijesne i umjetničke vrijednosti otkupio ga je Muzej Međimurja.

Policija je štetu procijenila na 75.000 kuna.

Oko kipa dječaka Rudolfa Kukija Hirschlera vodila se sredinom 2008. borba između muzeja u Čakovcu i Varaždinu, da bi ga na kraju od nasljednika koji žive u Novom Sadu otkupio čakovečki muzej. S obzirom na to da je riječ o brončanom kipu, pretpostavlja se da je ukraden zbog preprodaje bronce. Mještani se nadaju da ga kradljivac neće rastopiti.

Prije nekoliko dana na istom je groblju nestao nadgrobni kip žene, visok 158 centimetara, vrijedan 18.000 kuna.

 

Komentara 4

CR
crnabitanga
10:02 09.09.2010.

Cigani imaju akciju prikupljanja sekundarnih sirovina!!

MM
Mladen Miletić
11:19 09.09.2010.

S obzirom na to da je riječ o brončanom kipu, pretpostavlja se da je ukraden zbog preprodaje bronce. Policija je štetu procijenila na 75.000 kuna. Policija kod nas i stručnjak za umijetnine ... Tako se štedi na Balkanu zato smo tako bogati !

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
18:41 09.09.2010.

Ja sam takav isti kipić utopil za 1600kunića,,joj možda sam mogel dobiti i 2000,vrag bi ga znal,al je bil i teški,al ipak lakši od kopanja po kantama za smeće. Ta i mi siromahi ,kaj nemamo posla niti ga moremo dobit moramo od nećeg živeti. Ko ima za jedan takav kipić ima i za drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije