Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE I TELEVIZIJA

Ruski voditelj suspendiran zbog komentara o ukrajinskoj djeci, Kuleba: To je poticanje na genocid

Service members of pro-Russian troops are seen atop of an armoured vehicle in the besieged city of Mariupol
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/3
24.10.2022.
u 11:12

Margarita Simonyan, glavna urednica ruskog državnog informativnog kanala, rekla je da je voditelj Anton Krasovski suspendiran zbog svojih "odvratnih komentara"

Ruski državni informativni kanal Russia Today (RT) optužen je za poticanje genocida nakon izjave voditelja Antona Krasovskog da je ukrajinsku djecu trebalo utopiti. 

Krasovski je ratni komentator sankcioniran od strane Europske unije. U prošlotjednoj emisiji, navodi Sky News, rekao je da je djecu koja su kritizirala Rusiju trebalo "baciti u rijeku s jakom strujom". Reagirao je na priču ruskog pisca znanstvene fantastike Sergeja Lukjanenka o tome kako su mu, kada je prvi put posjetio Ukrajinu 1980-ih, djeca rekla da bi bolje živjeli da im Moskva nije okupirala zemlju.

- Trebalo ih je utopiti - komentirao je voditelj i dodao kako ih se, alternativno, moglo strpati u kolibe i spaliti.

Margarita Simonyan, glavna urednica ruskog državnog informativnog kanala, rekla je da je voditelj Anton Krasovski suspendiran zbog svojih "odvratnih komentara". Dodala je da nitko u RT-u ne dijeli njegova stajališta.

Na izjavu je reagirao i ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmytro Kuleba te pozvao na zabranjivanje RT-a u cijelom svijetu.

- Vlade koje još uvijek nisu zabranile RT moraju pogledati ovaj ulomak. To je ono na što ste pristali ako dopustite RT-u da djeluje u vašim zemljama. Agresivno poticanje na genocid, ovaj ćemo osobi za to i suditi, što nema veze sa slobodom govora. Zabraniti RT u cijelom svijetu! - poručio je ukrajinski ministar. 

Ruska državna televizija pod snažnom je kontrolom Kremlja, a glasno je navijala za rusku invaziju na Ukrajinu.

Voditelji su odbacivali izvješća o ruskim ratnim zločinima, a mnogi su pozvali predsjednika Vladimira Putina da zauzme još agresivniji pristup invaziji.

VIDEO Ruski vojni avion srušio se na stambenu zgradu u Sibiru: Poginula su oba pilota

Komentara 4

KR
KrešimirToromanović
13:10 24.10.2022.

Rusko drustvo je zdravo. Kada se pojavi takav idiot kakvih je u Ukraini vec stotine trisuca, rusi ga odmah istjeraju sa posla, a siguran sam da ce biti procesuiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije