Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLEMA STRADANJA

Ruski rat protiv Ukrajine samo je priprema za sukob Amerike i Kine

23.02.2023.
u 20:37

U suludoj ruskoj agresiji stradalo je oko 350 tisuća vojnika i 50 tisuća civila. Ukrajina uz koju je stao cijeli zapadni svijet nije poražena, a “car” Putin razmišlja o novoj mobilizaciji i dalje mašta o obnovi ruskoga carstva.

Komentara 16

DU
Deleted user
22:47 23.02.2023.

Njemacka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock sukobila se danas s kineskim diplomatima, odbacujuci njihovu tvrdnju da Zapad dolijeva ulje na vatru slanjem oruzja Ukrajini. Porucila im je kako je vrijeme da Kina kaže Rusiji da prestane s agresijom, pise The Guardian.Kinezi jos uvijek pozivaju na mir ali su prelomili.

MO
modovisisajteMaraschino
09:32 24.02.2023.

Kina i Rusija se ne vole, oni nikad nisu riješili granične sporove u Sibiru, čak su kratko i ratovali u doba SSSR-a. Kina i SAD tradicionalno su imali bolje odnose međusobno nego Kina sa Rusijom. Kina želi jeftine resurse iz Sibira i utjecaj u Europi... oboje će jeftino dobiti ako Rusija bude slaba. Kina želi Tajvan. Kineske državne banke kreditiraju američki javni dug. Kina je neutralna. Svojom neutralnošću i naravno kreditima potpomaže SAD-u i apsolutno nema razloga ulaziti u glupi rat kad je Kina industrijsko dvorište svijeta. SAD s druge strane sigurno će prepustiti Tajvan mirnim putem kao što je UK prepustio Hong Kong u znak zahvalnosti za neutralnost... naravno ono što mediji prezentiraju je samo gluma i predstava za javnost.

SI
sigmundfreud
16:01 25.02.2023.

Neće biti rata između SAD-a i Kine, odnosno Kina neće napasti Tajvan. Kinezi nisu Rusi, Kinezi su strpljivi, oni znaju da vrijeme radi za njih. Za 20 ili 30 ili 50 godina Kina će biti prva ekonomska sila svijeta. A onda i vojna. Nema žurbe. Kina je starija od Rusije, SAD-a, europskih zemalja. Drugačija civilizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije