Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET NAPAO SAD

Ruski premijer Putin optužio Amerikance za Gadafijevu smrt

'Prime Minister Vladimir Putin speaks during his annual TV marathon question-and-answer session with Russians in Moscow, on December 16, 2010.  AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI POOL/ ALEXEY DRUZHININ'
'ALEXEY DRUZHININ'
15.12.2011.
u 17:43

Uz žestoko kritiziranje interesa Bijele kuće u Libiji, omraženi ruski premijer okomio se na američkog senatora i bivšega republikanskog predsjedničkog kandidata Johna McCaina te ga prozvao "ludim"

Ruski premijer Vladimir Putin napao je u telefonskom razgovoru na državnoj televiziji američku politiku koju je okrivio za smrt libijskog diktatora Moamera Gadafija, prenosi The Telegraph.

Uz žestoko kritiziranje interesa Bijele kuće u Libiji, omraženi ruski premijer okomio se na američkog senatora i bivšega republikanskog predsjedničkog kandidata Johna McCaina te ga prozvao "ludim" jer se usudio kritizirati trenutačnu situaciju u Rusiji.

– McCain se borio u Vijetnamu. Mislim da ima dovoljno krvi miroljubivih građana na rukama. Mora da mu je nemoguće živjeti bez tih odvratnih scena – jedna je od izjava koje je Putin bez ustručavanja izgovorio u eteru. Bio je to žestok odgovor na pitanje voditelja koji je bivšeg agenta KGB-a tražio da komentira post koji je McCain objavio na Twitteru, u kojem piše upozorenje upućeno Putinu da mu slijedi arapsko proljeće u vlastitoj zemlji.

Također je izjavio kako su Amerikanci u Libiju poslali vlastite vojne snage koje su ubile Gadafija bez istrage i suda.

Prošlog tjedna Putin je optužio američku državnu tajnicu Hillary Clinton da je izražavanjem sumnje u legitimnost parlamentarnih izbora u Rusiji potakla postizborne prosvjede u zemlji.

Pentagon je odbacio sve optužbe ruskog premijera nazvavši ih smiješnima.

Komentara 71

TO
Toni50
19:58 15.12.2011.

Arogantni Pentagon je odbacio sve optužbe ruskog premijera nazvavši ih smiješnima. Iako nije za smijati se i kada bi se pitalo tajno večina je mišljenja svjesna da je Putin ovdje u pravu !

HS
Hrvatski sin
20:03 15.12.2011.

ovaj me podsjeća na ujdurovića dok je drogiran pričo priče.

OB
-obrisani-
19:43 15.12.2011.

.........omraženi ruski premijer okomio se na američkog ...... Dobro ste naucili od anglosaksa kako demonizirati covjeka, takav je vas modus operandi....ocrnjavanje, blacenje, demoniziranje....i onda mu bombardirate zemlju, posaljete strane trupe unutra i zagospodarite... Ali ja vam kazem ovaj put ste se prevarili, Rusiju nije mogao porobiti ni Hitles s sest miljuna vojnika pa nece ni anglosaksi u sprezi s zhidovima kroz tzv soft power.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije