Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLINSKO TRŽIŠTE
Povratak na članak

Ruski plin u Srbiju i BiH počeo dolaziti kroz plinovod Turski tok

Južni plinski koridor trenutačno je najveći plinski projekt u svijetu vrijedan oko 35 milijardi eura

Komentari 13

K1
Kalimero_12
20:16 04.01.2021.

Zahvaljujući našem LNG-u. Konkurencija čini čuda. Sada će i naši susjedi biti pošteđeni ucjena.

VL
DU
Deleted user
20:44 04.01.2021.

Hrvatska glumi neovisnost,nece jeftini ruski nego skupi americki plin,kad Njemci i Rusi zavrse Nord Stream 2 Njemacka postaje glavno cvoriste i distributer plina,a nas LGN terminal ce se zatvoriti.....

VL
PE
Pero56
20:29 04.01.2021.

u tekstu pise da Srbija placa 155 dolara po kubiku??? pa kad se progugla, onda se vidi da kucanstva u Srbiji placaju 33,62 din. kubik, odnosno 0,35 USD, odnosno 0,29 Eura, odnosno 2,18 kuna.

VL
Avatar Cornelius
Cornelius
20:06 04.01.2021.

Jel su bili novinari vl na otvorenju ovog trofaznog toka? I podigli dnevnice u HRVATSKIM kunama, jel tak?

VL
Avatar Beograđaninn
Beograđaninn
15:22 16.01.2021.

Samo da dopunim da srbija će naplaćivati prolaz gasa kroz srbiju i skladištenje ruskog gasa koji je namenjen za daljnu prodaju. Tako ako to odbijes od cene gasa realna cena gasa koju srbija placa biti mnogo manja. Ujedno Gasprom je preuzeo celu naftnu industriju srbije sa sve rafinerijama i kao takav ima jeftiniju sirovinu za sve naftne derivate. I preradjuju iskljucivo nafru URAL koja je najkvalitetnija na svetu i koja je najskuplja na svetu.

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
20:26 04.01.2021.

Pošto ćemo imati toliko plinovoda u jugoistocnoj Europi, fali samo jedna mala šibica.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
04:01 05.01.2021.

Srbija radi i gradi kasirat ce jos na taksi.Mi smo u rikvercu glumatamo i dodvaramo se.Mi cemu nastetit Rusima jadnici jedni. Nece bit najbolji Rus turista a uvoz past ce na nulu. Rusija nikog ne ucjenjuje hoces kupit ili ne niti kome daje sankcije.Joe Biden moze samo gledati.i nista vise.Kupujmo plin iz skrljaka treba pinat naroda hoce li vlasti placati skupi plin za njih.Bravo za Njemce Sjeverni tok prolazi a nesretna UA nek potrazi plin od skupih Amera kao i mi.

VL
MC
mario.cotic.3
20:42 04.01.2021.

....i bas nekako u isto vrijeme, prvi americki tanker sa ukapljenim plinom doplovio do naseg LNG-a na Krku. Ovakvi dogadjaji pokazuju kako stvari nikada nisu slucajne i kako se nije slucajno to dogodilo bas sada. Dobar pokazatelj da ce i nova americka administracija imati jako dobre odnose sa hrvatskom. Prvo su dosli u posjet americki i ruski ministri vanjskih poslova...onda plin. Sljedeca faza - kupovina americkih aviona i njihov kadar na aerodromu Zemunik, a vjerojatno i poveci radar na istom podrucju (sto sve skupa i nije lose za nas)...Ameri uvijek i vojno zastite podrucje u kojem imaju ekonomske interese.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.