Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DENIS ŠTENGELOV

Ruski milijarder pod sankcijama kupio Zvečevo

Požega: Radnici Zve?eva odgodili štrajk
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
26.03.2024.
u 18:49

Flexway Adriatic sada mora objaviti ponudu za preuzimanje preostalih 25 posto dionica Zvečeva koje drže mali dioničari među kojima najveći udio ima Nenad Bakić

Ruski milijarder Denis Štengelov novi je vlasnik požeške tvrtke Zvečevo. Na stranicama Zagrebačke burze može se pročitati da je Zvečevo sada u vlasništvu tvrtke Flexway Adriatic, koja je kupila 75 posto udjela kompanije. Sjedište kompanije inače je u Dubaiju, a kupnju je obavila njena zagrebačka podružnica.

Denis Štengelov, prema Forbesu vrijedan 1,3 milijarde dolara, ima većinski udio u ruskoj prehrambenoj kompaniji KDV koja se bavi proizvodnjom slastica, ali i maloprodajom, s više od 1000 trgovina u Rusiji. Štenglov je 94. najbogatiji ruski državljanin, već godinama živi u Australiji, a jedan je od bogataša koji su se od početka rata u Ukrajini našli na popisu sankcioniranih osoba, piše Danica.

Flexway Adriatic sada mora objaviti ponudu za preuzimanje preostalih 25 posto dionica Zvečeva koje drže mali dioničari među kojima najveći udio ima Nenad Bakić - 2,25 posto. Kompaniju vodi Ilija Karamatić, menađer koji u Hrvatskoj također radi za ruski KDV u Štengelovom vlasništvu.

Tvrtka Zvečevo inače je u svijetu poznata kao prva koja je počela proizvoditi čokoladu s rižom.

VIDEO Borci protiv Kremlja krenuli u prekogranične napade na Rusiju

 

Komentara 5

JO
jocoudriga
07:57 27.03.2024.

Dok je Rusa i Filipinaca Hrvatska ni propala.

JF
Jure_Francetić
20:08 26.03.2024.

Mene najviše smeta njihova nova poslovna odluka gdje su rekli da će čokoladnog zeca odsad zamatati u foliju sa likom Babuške, i to taman pred Uskrs!

NE
Nemanadimak
08:08 27.03.2024.

Eto sankcije na djelu. Pa tko jos nevjeruje kako je rat dogovoren nek razmisli malo jos jednom. Trgovina izmedju USA i Russije je porasla otkako je rat poceo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije