Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA NOĆ U MOSKVI

Ruski mediji paze da ne optuže Tursku za umiješanost, ali se ne libe optužiti Ukrajince i Zapad

23.03.2024.
u 20:46

Krvava noć u ruskoj metropli: broj žrtava napada na dvoranu Krokus raste i vjerojatno nije konačan, uhićeni Tadžikistanci dobili 5000 eura

Komentara 15

VE
Verwoerd
23:27 23.03.2024.

Pa zna se čija je ISIL igračka, nemojmo se praviti nevješti. Nije ukrajinska, ruska još manje, nije ni turska iako su ih Turci nekoć koristili za neke taktičke dobitke. To što je Trump zgazio ISIL u Iraku bila je jedna od stavki zbog kojih je svrgnut na takvim izborima koji su izgledali tako da se u usporedbi s njima i ovi nedavno u Rusiji čine demokratskima.

Avatar Stomugromova3
Stomugromova3
20:52 23.03.2024.

IS ima bogatu tradiciju teroristickih napada diljem Rusije,samo Rusi to znaju dobro sakriti. Isjecak njihovih 'remekdjela' protiv obicnih ruskih gradjana. Da parafraziram Sekspira,'Nesto je trulo u drzavi Rusiji'(Hamlet,4a scena). Dakle ovako: 1999: Bombardiranje stambenih zgrada u Moskvi. 293 smrtnih slucajeva. 2002: 130 ljudi je ubijeno u situaciji s taocima u moskovskom kazalistu. 2004: Bombaski napad u prepunoj moskovskoj podzemnoj zeljeznici. Umire 41 osoba. 2010: Jos jedan bombaski napad u moskovskom metrou. Dvije cecenke su se raznijele u metrou. Umire 40 ljudi. 2011: Napad na zracnu luku u Moskvi. Umire 37 ljudi. 2013: Dva odvojena samoubilacka napada u juznoj Rusiji. Umiru 34 osobe. 2015: Ruski putnicki let se raspao iznad Egipta. Umrlo je 224 ljudi. IS kaže da je odgovoran za incident. Bomba je prokrijumcarena u zrakopolov. 2017: Bombaski napad u metrou u Sankt Petersburgu. Umire 15 ljudi. 2019: IS preuzima odgovornost za tri teroristicka incidenta u Rusiji, ukljucujući eksploziju u gradu u blizini Moskve.

NO
nogobus2
00:25 24.03.2024.

"Ruski mediji paze da ne optuže Tursku za umiješanost, ali se ne libe optužiti Ukrajince i Zapad"... Mozda zato jer: 1. Americka i UK ambasada su svojim gradjanima jos 7/3 rekli da ocekuju teroristicki napad specificno u Moskvi, specificno u koncertnoj dvorani. Odakle su znali? Zasto detalje nisu prenijeli policiji? 2. Ona odvratna Viktorija Nuland prije par tjedana je rekla da Putin treba ocekivati "gadna iznenadjenja"...kakva? To mi lici na ona njena i Bidenova upozorenja prije dizanja u zrak sjevernog toka. 3. Teroristi uhvaceni na putu prema ukrajinskoj granici gdje je navodno u Ukrajinskoj obrani bio otvor kojime su trebali preci u Ukrajinu 4. Teroristi se nisu samoubili, ocekivali su dogovorenu isplatu za obavljeni "posao". To nije isilov "modus operandi" 5. Americki glasnogovornik optuzio je ISIL i negirao je umijesanost Ukrajine prije nego sto je bio poznat cak i broj poginulih. Odakle znaju? Zasto US govori u ime Ukrajine? Ukratko - nema definitivnih dokaza ali brojne indicije vode na Ukrajinsku operaciju izvedenu placenicima iz Tadjikistana a kojom su bili upoznati (koju su odobrili?) Ukro sponzori US i UK .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije