Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U RUSIJI

Nevjerojatna greška pilota: Umjesto na pistu, s putničkim avionom sletio na zaleđenu rijeku

Ruski putnički avion greškom sletio na zaleđenu rijeku
Foto: EAST SIBERIAN TRANSPORT PROSECUTOR'S OFFICE
1/2
28.12.2023.
u 17:57

Prema informacijama tužitelja, zrakoplov je sletio na pješčani sprud u rijeci. Trag u snijegu otkrio je koliko je vremena bilo potrebno za zaustavljanje aviona.

Ruski putnički zrakoplov iz sovjetske ere Antonov An-24 kompanije Polar Airlines jutros je s 34 osobe sletio na zaleđenu rijeku Kolima u blizini aerodroma Zirjanka umjesto na pistu na Dalekom istoku Rusije. 

Prema prvim rezultatima istrage do nesreće je došlo zbog pogreške pilota. Za vrijeme leta u avionu nalazilo se 30 putnika i četiri člana posade. Let PI217 napustio je Jakutsk, glavni grad republike Sakha na Dalekom istoku Rusije, rano u četvrtak. Bio je usmjeren prema Zyryanki, 1100 km (685 milja) sjeveroistočno, i trebao je letjeti do drugog malog grada u Srednekolymsku prije povratka u Yakutsk, piše BBC.  U ovo doba godine, temperature na Zyryanki kreću se oko -40 stupnjeva. 

Prema informacijama tužitelja, zrakoplov je sletio na pješčani sprud u rijeci. Trag u snijegu otkrio je koliko je vremena bilo potrebno za zaustavljanje aviona. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Ruski avion greškom sletio na zaleđenu rijeku

 

 

Komentara 2

Avatar tabadjija
tabadjija
19:19 28.12.2023.

"Trag u snijegu otkrio je koliko je vremena bilo potrebno za zaustavljanje aviona." I koliko je trebalo? Da sam ja napisao ovakav članak na satu Hrvatskog dobio bi 1 ili u najboljem slucaju 2

DA
darko122
21:06 28.12.2023.

Kakva dvojka, jedan ko vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije