Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarstvo

Rusija uvodi Ukrajini embargo na prehrambene proizvode

Dimitrij Medvedev
Foto: Wiktor Dabkowski/PIXSELL
21.12.2015.
u 14:32

Vodeći dužnosnici Rusije, Ukrajine i EU-a sastat će se u posljednjem pokušaju da prevladaju razlike oko sporazuma između EU i Ukrajine koji se počinje primjenjivati idući tjedan

Ruski premijer Dmitrij Medvedev u ponedjeljak je izjavio da će Rusija od 1. siječnja proširiti embargo na prehrambene proizvode i na Ukrajinu, prije uveden nekim zapadnim zemljama.

Od 1. siječnja na snagu stupa sporazum o slobodnoj trgovini između Kijeva i Europske unije.

– Upravo sam potpisao uredbu o tome – rekao je šef ruske vlade, a prenose ruske agencije. U ponedjeljak je u Bruxellesu predviđeno održavanje novih pregovora kako bi se izbjegao takav ishod.

Vodeći dužnosnici Rusije, Ukrajine i EU sastat će se u posljednjem pokušaju da prevladaju razlike oko sporazuma između EU i Ukrajine koji se počinje primjenjivati idući tjedan.

Datum stupanja sporazuma na snagu već je nekoliko puta odgađan i održano je dvadesetak trilateralnih sastanaka kako bi se otklonila bojazan Rusije da će sporazum štetno utjecati na njezino gospodarstvo. 

>> Ukrajina obustavila dopremu robe Krimu

Ključne riječi

Komentara 70

RA
ranko75
16:18 21.12.2015.

Ukrainci okrenuli ste se EU licem a Rusiji guzicom.Ocekujte da se guzici nesto dogodi!

RA
ranko75
16:16 21.12.2015.

Pravilno je Rusija uradila.Rusija ne pusta EU proizvode na svoje trziste za vrijeme sankcija ni sa carinom, a prije su mogli ali sa carinom, a Ukraina mogla bez carine.Sada bi Ukraina svercala EU robu (koju sada rusi nece) i jos bez carine.

BR
Branko102
15:47 21.12.2015.

Sve je tako jasno.EU malo zanima bnkrotirana Ukrajina,nego preko Ukrajine želi izvoziti svoje proizvode u Rusiju i tako izigrati embargo kojeg je Rusija uvela kao protumjeru na EU sankcije prema Rusiji.Poznavajući koliko je EU politička vrhuška ljigava i beskarakterna,sada želee Rusiju moljakati i nagovarati da im tako nešto dopusti.Nevjerovatni bijednici.Kad su digli sankcije Rusiji na pritisak USA,među sobom su se natjecali koji će biti žešći u oštrim porukama Mokvi.No kada direktno pregovaraju sa Rusima,te su fukare toliko jadne i bijedne da izazivaju sažaljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije