Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostatak oružja

Putin u problemima! Hakeri objavili tajne dokumente: 'Ovo se nije dogodilo od početka rata'

Vladimir PUTIN (President of Russia).
Foto: The Kremlin Moscow/DPA
1/4
09.03.2024.
u 22:48

Prema njihovim otkrićima Rusija "nije u stanju sama proizvesti moderne projektile zbog tehnološke zaostalosti" te ruski vojno-industrijski kompleks traži nove rute opskrbe.

Ruski program za proizvodnju projektila pogođen je tehničkim problemima i kasni mjesecima za planiranim. Ukrajinski centar otpora (NRC), koji je uspostavljen ubrzo nakon sveobuhvatne invazije Vladimira Putina i djeluje pod Snagama za specijalne operacije u zemlji, rekao je da su njegovi kibernetički aktivisti otkrili dokumentaciju koja detaljno opisuje probleme s kojima se Moskva suočava u proizvodnji projektila, piše Newsweek. 

Zadnja vijest s bojišnice je kako Rusija napada ukrajinske snage na nekoliko točaka duž linije bojišnice nakon zauzimanja Avdijivke, što je bila prva velika ruska pobjeda na bojnom polju u zadnjih nekoliko mjeseci. Moskva zna da ukrajinskim jedinicama nedostaju svježi vojnici i streljivo. SAD i Europa ne uspijevaju brzo ponovno naoružati Kijev. Ukrajinski dužnosnici i vojni zapovjednici kažu da je trenutni ruski cilj pripremiti veliku ofenzivu već ovog proljeća.

"Ono što se trenutno događa je ono za što se Rusija dugo pripremala. Prikupila je dovoljno snaga i resursa da izvrši pritisak na različite smjerove odjednom", rekao je Maksim Žorin, zamjenik zapovjednika ukrajinske 3. jurišne brigade, koja se prošlog mjeseca povukla iz Avdijivke.

VIDEO: Putin u velikom obraćanju naciji zaprijetio nuklearnim oružjem: 'NATO priprema napad na Rusiju'

Ali u dokumentaciji koju su iznjeli govore kako su identificirane tvrtke koje su posrednici u kupnji komponenti za proizvodnju oružja. NRC je rekao da će "svaka tvrtka čije proizvode neprijatelj koristi za proizvodnju oružja biti poznata javnosti". Nakon cyber operacije koja je trajala više od godinu dana, "relevantne vlasti imaju podatke za blokiranje proxy tvrtki i proširenje sankcija", dodala je skupina.

Među njima je bio Specijalni tehnološki centar u Sankt Peterburgu i tvornica Dubna, u moskovskoj regiji, "gdje 'obični Rusi' proizvode oružje za ubijanje Ukrajinaca". NRC je objavio datoteke za koje kaže da prikazuju detaljne dijagrame i analizu ruske rakete Kinzhal Kh-32 i opis njezinih modifikacija, piše Newseek.  NRC je rekao da su njegova otkrića pokazala da Rusija "nije u stanju sama proizvesti moderne projektile zbog tehnološke zaostalosti" te da ruski vojno-industrijski kompleks traži nove rute opskrbe.

GALERIJA: Alarm u Rusiji: Veleposlanstvo SAD-a upozorava na mogući teroristički napad

 
Vladimir PUTIN (President of Russia).
1/47

Ruska narudžba za raketni program odgođena je četiri do šest mjeseci, prvi put od 2022. "Kao rezultat operacije kibernetičkih aktivista, poremećeni su planovi za uništavanje energetske infrastrukture i spašeni su životi Ukrajinaca", rekao je NRC . Operacija je trajala više od godinu dana, a sada nadležna tijela imaju podatke za blokiranje proxy tvrtki i produljenje sankcija. Ako se nastave sankcije, Rusija će ostati bez oružja, tvrde.  

GALERIJA: Putin ovim intenzitetom može ratovati još najmanje dvije godine

Vladimir PUTIN (President of Russia).
1/11

 

Komentara 83

DU
Deleted user
08:27 10.03.2024.

Flash news!! Pojavile su se tajne snimke obavještajne agencije NGP i ukrajinskih hakera Otkrivena Radionica za proizvodnju projektila, vojnici u tri smjene prepravljaju zarobljene perilice u kalibre i iskandere, a što rade tek od čajnika...

LU
luftbrenzzer
23:44 09.03.2024.

""Ono što se trenutno događa je ono za što se Rusija dugo pripremala." Ipak bi se bistri "vojni analitičati" trebali usuglasiti: Jesu li Rusi planirali za tri dana pokoriti Ukrajinu ili su se za ovo kako sada tvrde dugo pripremali.

DU
Deleted user
08:13 10.03.2024.

Zato su im Rusi roknuli dva lansera patriot sa letećim lopatama. Snađu se Rusi uvijek su bili takvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije