Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUM HUNTE I PUTINA

Rusija širi utjecaj u Africi: Vojni instruktori stigli u Niger, zrakoplov je bio pun opreme

Niger junta's supporters hold rally to demand the French army to leave near French military base in Niamey
Stringer/REUTERS
12.04.2024.
u 06:59

RTN je također objavila da je Rusija pristala instalirati protuzračni sustav u Nigeru.

Ruski vojni instruktori stigli su u srijedu u Niger u zrakoplovu natovarenom vojnom opremom, objavila je u četvrtak nigerska državna televizija RTN, pozivajući se na sporazum između hunte i ruskog predsjednika Vladimira Putina o jačanju suradnje. RTN je emitirala snimku vojnoga teretnog zrakoplova koji istovaruje opremu dok su ljudi u odorama stajali po strani.

 "Ovdje smo kako bi uvježbavali nigersku vojsku... i  razvijali vojnu suradnju između Rusije i Nigera", rekao je muškarac u maskirnoj odori, za kojeg je RTN rekla da je jedan od instruktora.

VEZANI ČLANCI

RTN je također objavila da je Rusija pristala instalirati protuzračni sustav u Nigeru.

Odnosi te zapadnoafričke zemlje s Moskvom u središtu su pozornosti otkako je hunta preuzela vlast državnim udarom prošle godine i prekinula dugogodišnje vojne i diplomatske veze s Francuskom. To je potaknulo nagađanja da će produbiti sigurnosne veze s Rusijom poput susjednih Malija i Burkine Faso.

Ključne riječi

Komentara 15

SE
Serengeti
10:02 12.04.2024.

Nakon 70 godina kolonijalizma zemlje Afrike se odmiču od zapadnih zemalja prema istoku. Očigledno u ovih 70 godina kolonijalizma su se samo pljačkali resursi, a malo se radilo na poboljšanju gospodarstva pa je Afrikancima dosta toga. Porazna činjenica je da u zapadu toliko omražena Rusija donosi slobodu. Da li nam cijelo ovo vrijeme kroz medije daju krivu sliku o zapadu i istoku? 🤔

Avatar Moloh
Moloh
10:17 12.04.2024.

Tek sad će početi pljačka resursa. Još će oni plakati za Francuzima. Sa rusima se nije usrećio nitko.

DU
Deleted user
08:26 12.04.2024.

Gladan narod Nigera će pored rusa biti još gladniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije