Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka putinu

'Rusija će propasti u pokušaju da pretvori Ukrajinu u propalu državu'

Arsenij Jacenjuk,Frank-Walter Steinmeier
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.05.2014.
u 22:03

Vlada u Kijevu objavila je da je u sukobu sa separatistima na istoku zemlje ubijeno šest ukrajinskih vojnika

Predsjednik prijelazne ukrajinske vlade Arsenij Jacenjuk u Kijevu je primio njemačkog ministra vanjskih poslova Frank-Waltera Steinmeiera, a zatim odletio u Bruxelles, gdje je s ministrima iz svoje vlade održao zajednički sastanak s predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom i njegovim povjerenicima. I Steinmeier i Barroso trudili su se dati nedvosmislenu podršku službenom Kijevu u nepriznavanju separatističkog referenduma u istočnoj Ukrajini i naglašavanju važnosti predsjedničkih izbora u Ukrajini 25. svibnja.

– Rusija će propasti u pokušaju da pretvori Ukrajinu u propalu državu – izjavio je Jacenjuk.

Na pitanje kako je siguran da će izbori biti vjerodostojni kad i dalje jača separatizam na istoku Ukrajine, premijer Jacenjuk odgovorio je kako Kijev može do 25. svibnja “stabilizirati situaciju u istočnoj Ukrajini kao što smo stabilizirali u južnoj”.

– Uspjeli smo smiriti napetosti u južnoj Ukrajini iako je Rusija očajnički pokušavala destabilizirati i taj dio zemlje. No, priznajemo da postoje neke točke u istočnoj Ukrajini gdje će biti teško održati slobodne i poštene izbore. Ali radimo na tome da svi građani imaju pristup biralištima - rekao je Jacenjuk. Vlada u Kijevu je objavila da je u sukobu sa separatistima na istoku zemlje ubijeno šest ukrajinskih vojnika.

>>Šest ukrajinskih vojnika ubijeno iz zasjede

>>Bez Donjecka Ukrajina klizi u ekonomsku katastrofu

Komentara 78

Avatar beliorao
beliorao
22:27 13.05.2014.

'Rusija će propasti u pokušaju da pretvori Ukrajinu u propalu državu' . . . . . . da nije tužmna izjava bila bi smešna

LO
lojtra1
22:14 13.05.2014.

Hm, teško da Rusija može propasti jer ako skrahira financijski, što je teško vjerovati obzirom da imaju velike količine sirovina na raspolaganju, tek će se vratiti u svoje "prirodno stanje".

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
22:58 13.05.2014.

a ha haaaaaaaa ..nije bitno šta poručuje nego ko poručuje..jadnci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije