Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD FEODOSIJE

Rusi tvrde: Oborili smo ukrajinski projektil iznad Krima, krhotine su pale na grad

Ukrainian servicemen fire a self-propelled howitzer towards Russian troops near the front line city of Bakhmut
Foto: OLEKSANDR KLYMENKO/REUTERS
1/3
08.04.2023.
u 15:27

Savjetnik Aksjonova, Oleg Krjučkov rekao je da su krhotine pale na krimski grad, ali da nema informacija o šteti ili žrtvama, prenijela je njegovu izjavu ruska novinska agencija TASS

Projektil ispaljen s teritorija pod kontrolom Ukrajine oboren je iznad grada Feodosije na Krimu koji je pod kontrolom Rusije, rekao je u subotu šef krimske administracije. Rusija je anektirala ukrajinski Krim 2014. nakon što je promoskovski predsjednik svrgnut usred masovnih uličnih prosvjeda. Kijev je obećao da će vratiti crnomorski poluotok zajedno s ostatkom ukrajinskog teritorija pod ruskom okupacijom.  

"Projektil lansiran iz Ukrajine oboren je iznad Feodosije", rekao je Sergej Aksjonov na Telegramu, ali nije iznio detalje o projektilu. Feodosija se nalazi na istoku Krima, a udaljena je gotovo 300 kilometara od najbližeg područja pod ukrajinskom kontrolom. Nije poznato da Kijev posjeduje projektile tog dometa, a za sad se nije još oglasio o tom slučaju.

Savjetnik Aksjonova, Oleg Krjučkov rekao je da su krhotine pale na krimski grad, ali da nema informacija o šteti ili žrtvama, prenijela je njegovu izjavu ruska novinska agencija TASS.  Ruski dužnosnici na Krimu već su optuživali ukrajinske snage za napade dronovima, ali se Kijev obično suzdržavao od preuzimanja odgovornosti. Američke rakete HIMARS koje koristi Ukrajina imaju domet od 80 kilometara. Washington je obećao isporuku GLSDB navođenih pametnih bombi koje s dometom od 150 kilometara, ali Kijev još nije potvrdio primitak istih. Rusija je krajem ožujka rekla da je prvi put oborila projektil GLSDB koji su ispalile ukrajinske snage, ali nije otkrila lokaciju. 

>> VIDEO Kako je izgledalo spašavanje psa u Ukrajini: Policajac užetom izvlačio psa iz rupe

Komentara 8

Avatar KalebJosua
KalebJosua
16:53 08.04.2023.

Kad rusi tvrde to mora da je tak!

Avatar El Indio
El Indio
19:41 08.04.2023.

A nisu tvrdili dva dana ranije kako se nesto zapalilo u Sevastopolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije